19:05 14.08.2017

Україна продовжить реформи із децентралізації та держуправління за підтримки міжнародних партнерів - Гройсман

2 хв читати
Україна продовжить реформи із децентралізації та держуправління за підтримки міжнародних партнерів - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що Україна має намір продовжити реформи в сферах децентралізації та державного управління за підтримки міжнародних партнерів, зокрема, Німеччини.

Як повідомляє прес-служба Кабміну в понеділок, В.Гройсман провів зустріч зі спеціальним посланником уряду Німеччини з питань реформ у сфері управління та децентралізації Георгом Мільбрадтом (Georg Milbradt).

За словами прем'єра, децентралізація та одна зі складових реформи - об'єднання громад - вже довели свою ефективність через зростання місцевих бюджетів. "Тепер головний акцент реформи - у забезпеченні прозорості використання коштів та залучення громадськості до обговорення ініціатив, що мають значення для конкретної місцевості. Окрема увага - секторального просування змін, а саме - в освіті, медицині, системі надання адміністративних послуг, у земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій", - зазначив В.Гройсман.

Розповідаючи про оновлення державної служби, прем'єр нагадав, що вже восени поточного року під час відкритих конкурсів до органів влади залучатимуть тисячу фахівців, які зможуть поглиблювати проведення реформ.

У прес-службі зазначають, що уряд України в рамках корінного реформування держави продовжить розпочату три роки тому реформу з децентралізації, реформу державного управління, перш за все оновлення кадрового складу органів влади, і буде спиратися в цих процесах на підтримку міжнародних партнерів - зокрема, уряду Німеччини.

"Ми глибоко цінуємо рівень нашої співпраці з урядом Німеччини. Ми вдячні за всебічну підтримку України уряду і безпосередньо канцлеру Ангелі Меркель. Те, що відповідно до рішення уряду (Німеччини - ІФ) було направлено спеціального посланника з питань реформ (Георга Мільбрадта - ІФ), має для нас велике значення", - сказав В.Гройсман.

Як повідомлялося, спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у сфері управління і децентралізації Г.Мільбрадт перебуватиме в Україні з візитом з 14 до 19 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА