20:13 14.08.2017

Заяви про постачання Україною ракетних технологій КНДР базуються на свідченнях тісно пов'язаного з РФ експерта

2 хв читати
Заяви про постачання Україною ракетних технологій КНДР базуються на свідченнях тісно пов'язаного з РФ експерта

Спеціаліст із ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкл Еллеман, на свідченнях якого ґрунтується опублікована на сайті газети "The New York Times" стаття "Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники", у 1995-2001 рр. очолював програму скорочення ракетних озброєнь у РФ, заявляє заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

"Цікаво, що стаття в завжди вільному у висловлюванні думок виданні ґрунтується здебільшого на словах одного експерта з ракетних технологій, який у 1995-2001 роках очолював програму скорочення ракетних озброєнь у Росії. Про що, до речі, не зазначено на його профілі в ЛінкедІн", - написав Д.Золотухін на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок, додавши посилання на сторінку М.Еллемана в соцмережі LinkedIn.

"Так вже якось виходить, що більшість "західних експертів", які критикують Україну, тим чи іншим чином були в минулому пов'язані з Росією. Це ще не conspiracy theory, але, принаймні, цікаво", - додав заступник міністра.

У коментарі Espreso.TV В.Золотухін сказав: "Я не думаю, що нам слід думати, що в New York Times всі агенти Кремля... Якщо перечитати цю статтю, то вона вся побудована на точці зору однієї людини, яка працює в недержавній організації".

Він також розповів, що випадки безпідставного звинувачення України в незаконних поставках озброєнь відбуваються як мінімум раз на рік. "Останній такий кейс був у листопаді 2015 року, коли досить авторитетне видання Agence France-Presse оприлюднило інформацію... що Україна нібито постачала представникам ІДІЛ ПЗРК китайського виробництва. Як тоді було встановлено, жодних поставок не було. Це була абсолютно фейкова інформація і, швидше за все, дійсно це був активний захід, проведений російськими спецслужбами з використанням експертів ... але перед Україною так ніхто і не вибачився", - розповів заступник міністра.

Як повідомлялося, в понеділок The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР МБР Hwasong-14, оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського ракетного РД-250, що розроблявся в 60-і роки для радянських МБР. Найімовірнішим постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП "Південмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

У ПМЗ озвучені NYT припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР спростували, розцінивши їх як спробу дискредитувати "Південмаш" і Україну.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА