14:07 15.08.2017

Україні потрібно впровадити міжнародні системи підготовки кваліфікованих працівників

1 хв читати
Україні потрібно впровадити міжнародні системи підготовки кваліфікованих працівників

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що в Україні необхідно підвищити рівень підготовки кваліфікованих робітничих кадрів, і, можливо, запровадити міжнародні системи такої підготовки.

"Ми маємо якісні приклади міжнародної системи підготовки кваліфікованих кадрів, я думаю, що вони можуть бути впроваджені по всій території України. Ми повинні з наших навчальних закладів вже випускати кваліфікованих працівників, конкурентних, які мають всі необхідні знання, щоб прийти на виробництво, на сучасне виробництво, одразу підійти до верстата і почати працювати", - сказав він на селекторній нараді з питань підготовки до початку нового 2017-2018 навчального року у вівторок у Дніпрі.

За словами глави уряду, зараз іноді відбувається ситуація, коли після навчання в професійно-технічному училищі працівник "приходить на виробництво, бачить сучасне обладнання і не знає з якого боку до нього підійти".

В.Гройсман наголоси, що наприкінці вересня - середині жовтня поточного року має намір відвідати Харків, де відбудеться нарада з питань промисловості і в її рамках буде порушено питання підготовки кваліфікованих кадрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА