07:00 16.08.2017

Держдеп про можливе отримання КНДР ракетних двигунів з України: Київ у минулому дотримувався резолюцій РБ ООН з цього питання

2 хв читати
Держдеп про можливе отримання КНДР ракетних двигунів з України: Київ у минулому дотримувався резолюцій РБ ООН з цього питання

У Державному департаменті США знають про повідомлення, згідно з якими Північна Корея могла отримати ракетні двигуни з України, заявила у вівторок представник американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойєрт.

"Ми в курсі цих повідомлень. Це питання, до якого ми поставимося дуже серйозно, якщо це підтвердиться", - заявила вона журналістам на брифінгу.

"Жодна країна не зробила більше, щоб стримати амбіції Північної Кореї, ніж США. Було багато резолюцій РБ ООН, і вони зобов'язують усі нації, зокрема Україну, запобігати відправленню стратегічно важливих технологій до КНДР. У минулому, я знаю, що Україна запобігала відправленню заборонених матеріалів до країн, які викликають у нас велике занепокоєння", - зазначила представник Держдепу.

"У нас хороші, цілісні відносини з Україною", - додала Х.Нойєрт.

При цьому вона зазначила, що не готова коментувати деталі повідомлень, що з'явилися в ЗМІ, про ймовірну передачу двигунів КНДР.

У понеділок газета The New York Times із посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР МБР Hwasong-14 оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського РД-250, що розроблявся в 60-ті роки для радянських МБР. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР у публікації назване українське ДП "Південмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

У ДП "Південмаш" озвучені NYT припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР спростували, розцінивши їх як спробу дискредитувати підприємство та Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА