11:31 17.08.2017

"Центр доктрин і тактики НАТО" може бути створений при ВМС ЗСУ до кінця року

2 хв читати
"Центр доктрин і тактики НАТО" може бути створений при ВМС ЗСУ до кінця року

У Військово-морських силах Збройних сил України до кінця поточного року планують створити "Центр доктрин і тактики НАТО" на базі НАТОвських, повідомив заступник начальника штабу ВМС із питань євроатлантичної інтеграції капітан першого рангу Андрій Риженко.

"Вивчається питання створення до кінця 2017 року ВМС "Центру доктрин і тактики НАТО" для обробки національних керівництв на базі відповідних НАТОвських. Це надасть можливість як поліпшити підготовленість офіцерів наших кораблів, так і уникнути дублювання у плануванні та проведенні заходів бойової підготовки", - розповів він в інтерв'ю інтернет-виданню "Думська".

Він також поінформував, що з огляду на мовну проблему серед українських військовослужбовців ВМС планує відкрити з 1 вересня "Центр мовної підготовки".

"Стосовно ж штабної роботи, то 46 основних доктрин НАТО, що становлять оперативне мистецтво Альянсу (так звані Allied Joint Publications, AJPs), мають бути включені в освітні програми всіх рівнів військової освіти, як Національного університету оборони, так і видових академій (інститутів). Профільною для ВМС є Доктрина AJP-3.1 "Морські операції Альянсу", - повідомив А.Риженко, зазначивши, що майже всі доктрини можна отримати онлайн через сайт NATO Standardization Office.

Розповідаючи про перспективу навчань "Сі Бриз", заступник начальника штабу ВМС зазначив, що до майбутніх навчань заплановано впровадження штатної структури управління оперативного рівня ВМС ЗСУ, яка буде побудована за аналогією з Maritime Operational Centre (MOC).

"Для цього наприкінці 2017 року заплановано створення Морського командування ВМС - з урахуванням установки NTTP-3.32.1. MOC, що відповідатиме за остаточне планування операцій на морі та управління силами під час операцій ВМС. Цей підрозділ буде реальним практичним кроком у виконанні Стратегічного оборонного Бюлетеня і надасть змогу об'єднати зусилля в підготовці за допомогою фахівців НАТО і зберегти вже накопичений досвід ", - поділився А.Риженко планами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА