15:49 17.08.2017

Апеляційний суд відмовив у розгляді скарги депутата Розенблата

2 хв читати
Апеляційний суд відмовив у розгляді скарги депутата Розенблата

Апеляційний суд Києва відмовив в прийнятті до розгляду скарги народного депутата Борислава Розенблата (позафракційний, виключений із фракції "Блок Петра Порошенка") на рішення Солом’янського районного суду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави в 7 млн грн.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі суду, це рішення суддя прийняв, виходячи із положень статті 309 Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно з цією статтею, запобіжний захід у вигляді застави не входить до переліку постанов слідчого судді в період досудового слідства, які можуть бути оскаржені.

Як повідомлялося, 18 липня Солом’янський суд призначив Б.Розенблату заставу у 7 млн грн, поклав на нього зобов'язання носити електронний браслет, не залишати без повідомлення органів слідства з Києва та Житомира і здати всі закордонні паспорти. Покладені на депутата зобов'язання діють до 12 вересня.

24 липня Б.Розенблат повідомив, що сім'я внесла за нього необхідну суму застави.

Як повідомлялося, в червні директор НАБУ Артем Ситник розповів про схему незаконної видобутку бурштину, до якої можуть бути причетні нардепи Б.Розенблат і Максим Поляков (фракція "Народний фронт"). Сума одержаних хабарів перевищувала 300 тис. грн.

21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт цих двох нардепів. 12 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова та Б.Розенблата, але проголосувала проти їх затримання та арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА