21:01 17.08.2017

Суд продовжив запобіжний захід нардепу Полякову на два місяці

2 хв читати
Суд продовжив запобіжний захід нардепу Полякову на два місяці

Солом'янський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід народному депутату України Максиму Полякову (фракція "Народний фронт") на 2 місяці - до 17 жовтня поточного року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд прийняв у четвер увечері.

Згідно з рішенням суду, за М.Поляковим зберігається зобов'язання носити електронний засіб контролю (електронний браслет), повідомляти слідство про зміну місця проживання, здати всі документи, які дають йому можливість виїхати за межі країни, а також не залишати Київ.

При цьому суд виключив з місць, де нардеп може перебувати місто Умань (Черкаської області). Крім того, залишається в силі застава, внесена за М.Полякова, в розмірі 304 тис. грн.

18 серпня о 10.00 Солом'янський районний суд продовжить розгляд клопотання сторони обвинувачення про стягнення застави в дохід держави.

У цьому ключі прокурор САП Максим Кравченко повідомив журналістам після засідання суду в четвер, що 15 серпня М.Поляков втретє відмовився надягти електронний браслет. За його словами, відповідні матеріали також будуть залучені до клопотання про вилучення застави в дохід держави.

Як повідомлялося, М.Поляков підозрюється в скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 червня 2017 року затримали 7 осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. Слідство встановило, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $ 300 тис. з метою підготовки ними законопроектів в сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для прийняття рішень в користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата. Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, однак відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і поклав на нього ряд зобов'язань. Так, він зобов'язаний носити електронний засіб контролю, не виїжджати з Києва та Умані (Черкаська обл.) без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти.

25 липня парламентарій вніс визначену судом заставу, але до сих пір не виконав рішення суду в частині зобов'язання носити електронний браслет і не здав свої закордонні паспорти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА