11:41 18.08.2017

Ryanair назвав позови МАУ до неї і Мінінфраструктури необгрунтованими

3 хв читати
Ryanair назвав позови МАУ до неї і Мінінфраструктури необгрунтованими

Провідна європейська авіакомпанія лоу-кост Ryanair (Ірландія) назвала необґрунтованими юридичними погрозами дії авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) щодо подання позовів про визнання незаконним меморандуму між Міністерством інфраструктури України і Ryanair, за якими останні мають виступити відповідачами.

Ryanair у поширеному в п'ятницю прес-релізі нагадує, що МАУ пригрозила подати до суду на неї, Мінінфраструктури України та Львівський аеропорт за нібито "втрату заробітку" в результаті примусу до конкуренції з Ryanair.

"Минулого місяця Ryanair оголосила, що скасовує запланований вихід на ринок України після того, як київський аеропорт ("Бориспіль"- ІФ) не виконав угоду, досягнуту Міністерством інфраструктури з посадовими особами аеропорту, що позбавляє українських споживачів/відвідувачів доступу до найнижчих тарифів в Європі та найширшої мережі маршрутів", - йдеться в прес-релізі.

Ryanair заявляє, що такі претензії МАУ призначені виключно для того, щоб заблокувати вихід недорогих операторів в Україні, оскільки вони просто не хочуть конкурувати із Ryanair.

"Це сміховинна вимога МАУ свідчить про те, що вони не зупиняться ні перед чим, щоб перешкодити українським споживачам і відвідувачам користуватися такими ж недорогими повітряними перевезеннями, які Ryanair надає в 33 інших країнах. Замість того, щоб намагатися конкурувати з Ryanair, МАУ вдається до хибних і необгрунтованих юридичних погроз, щоб підтримати їхню високу плату за польоти і неефективну модель", - процитовано в повідомленні слова комерційного директора ірландського лоу-коста Девід О'Браєна.

Він додав, що компанія підтримує той факт, що навіть без виходу Ryanair на ринок "дорогі МАУ" вже були змушені знизити свої ціни, що принесе користь українським споживачам і туристам.

"І ми зберігаємо надію на те, що Україна у майбутньому зможе повністю використовувати доступ до найширшої мережі маршрутів і низькі тарифи, які може запропонувати лише Ryanair", - зазначив він.

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня оголосило про скасування запланованого виходу на ринок України після того, аеропорт "Бориспіль" порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікіним.

П.Рябікін тоді повідомив, що Ryanair висуває до "Борисполя" вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству.

Через два дні, 12 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін'юсту, аеропорту "Бориспіль", асоціації "Аеропорти України", Офісу залучення і підтримки інвестицій ", після якого доручив залучити Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) до оцінки переговорного процесу Ryanair про польоти до України і заявив про необхідність відновлення цих переговорів.

Крім того, було прийнято рішення звернутися до Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо оцінки всього переговорного процесу щодо дотримання законодавства та умов конкуренції. Прем'єр доручив також відновити переговорний процес, до якого спільно з Мінінфраструктури та аеропортом "Бориспіль" залучити главу Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

Вже 17 липня П.Рябікін заявив, що рішення Ryanair про призупинення планованої програми польотів в Україну не є фактом її припинення.

Пізніше з посиланням на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна повідомлялося, що МАУ подала низку позовів до суду, в одному з яких вимагає розірвати контракт між Ryanair і міжнародним аеропортом "Львів", скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова; заборонити міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні, а також вимагає від Мінінфраструктури компенсації десятків мільйонів гривень "втрат" через зниження цін і завдання собі ж шкоди через можливе заходу Ryanair в Україні.

Після цього президент МАУ Юрій Мірошниіков заявив, що позовні заяви стосуються не роботи ірландського лоу-коста в Україні або будь-яких перешкод цій роботі, а дискримінаційних умов щодо інших перевізників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА