15:14 18.08.2017

Ситник заявив про блокування судами розслідування НАБУ щодо "Роттердам+"

2 хв читати
Ситник заявив про блокування судами розслідування НАБУ щодо "Роттердам+"

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що НАБУ зазнає тиску з огляду на проведення детективами бюро розслідування щодо формули розрахунку тарифу на вугілля "Роттердам +".

"Щодо олігархів ми також працюємо. Наприклад, розслідуємо справу стосовно керівництва Запорізького титано-магнієвого комбінату, і бачимо, що Фірташ (український бізнесмен, власник Group DF Дмитро Фірташ - ІФ) забрав його фактично за один долар. Звісно, ставити питання про відповідальність самого Фірташа поки що рано, але ми цю справу розслідуємо. Велика її частина вже в суді. Коли ми переносимо свій погляд на Одеський припортовий, то там також бачимо інтереси того ж Фірташа. Якщо ми розслідуємо "Укрнафту" і ПриватБанк, то там ми вже бачимо інтереси Коломойського (український бізнесмен, співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський - ІФ). Якщо ми розслідуємо схеми "Роттердам+", те це стосується інтересів Ахметова (український бізнесмен, власник СКМ Рінат Ахметов - ІФ). Всі ці провадження існують, але існує і колосальний тиск, особливо щодо "Роттердам+". Фактично всі наші подання зупиняються судом, тобто йде повне блокування розслідування", - сказав А.Ситник в інтерв'ю газеті "День", яке було опубліковане в п'ятницю.

Така сама ситуація, за його словами, й у справі щодо керівництва Запорізького титано-магнієвого комбінату. "Спочатку ця справа півроку пролежала в Печерському райсуді Києва, а потім її передали до Запоріжжя. Після цього пройшло ще дев'ять місяців, але ніякого прогресу все одно немає", - зазначив він.

На запитання журналіста, чи наважиться НАБУ порушити справи проти вищих посадових осіб держави, якщо на те будуть підстави, А.Ситник відповів: "Формально чинний президент не є суб'єктом, стосовно якого НАБУ має право проводити розслідування. А якщо ми говоримо про чинного чи колишніх прем'єрів, то, звісно, за наявності підстав НАБУ це зробить".

Як повідомлялося, 17 серпня в НАБУ підтвердили факт проведення обшуку в Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) у рамках кримінального провадження про змову в інтересах генкомпаній під час затвердження формули "Роттердам+".

НАБУ підозрює членів НКРЕКП у змові в інтересах генкомпаній під час затвердження формули "Роттердам+".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА