16:49 18.08.2017

Суд відкрив провадження щодо перегляду рішення ВАСУ за позовом про скасування указу Порошенка стосовно заборони російських соцмереж

2 хв читати
Суд відкрив провадження щодо перегляду рішення ВАСУ за позовом про скасування указу Порошенка стосовно заборони російських соцмереж

Верховний Суд України 9 серпня відкрив провадження про перегляд рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), який відмовив громадянину України Вадиму Гладуну та громадській організації "Автономна адвокатура" в розгляді позову про скасування указу президента Петра Порошенка про заборону в Україні російських соціальних мереж.

"Відкрити провадження за позовом Особи 1 (В.Гладуна - ІФ) і громадської організації "Автономна адвокатура" до президента України Порошенка П.О. про визнання частково незаконним і скасування указу для перегляду Верховним Судом України рішення Вищого адміністративного суду України від 29 червня 2017 року", - йдеться в рішенні судді Олександра Прокопенка, яке розміщене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суддя визначив також витребувати зазначену справу з ВАСУ.

ВАСУ 29 липня повернув В.Гладуну та "Автономній адвокатурі" їхній позов до глави держави.

Як повідомлялося, 14 червня ВАСУ відмовив у задоволенні позову громадянина України, студента Національного університету "Києво-Могилянська академія" Микити Євстіфеєва до П.Порошенка про визнання неправомочним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж та низки інших інтернет-ресурсів.

Колегія суддів ВАСУ відмовила у визнанні протиправними і недійсними низки пунктів указу президента від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Цим рішенням вводяться, зокрема, санкції проти соціальних мереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", а також компаній "Мэйл.ру", "Яндекс" та їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндекса" та Mail.ru заборонено на три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА