19:37 18.08.2017

АМКУ дозволив Сбербанку придбати київський ТРК "Магелан"

2 хв читати
АМКУ дозволив Сбербанку придбати київський ТРК "Магелан"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ПАТ "Сбербанк"(Київ) придбати активи "дочки" групи компаній "Край" - "Край Проперті" (Київ) - у вигляді цілісного майнового комплексу.

Згідно з повідомленням АМКУ в п'ятницю, об'єкти угоди розташовані на просп. Академіка Глушкова, 13Б у Києві. За відповідною адресою нині діє торговельно-розважальний комплекс ТРЦ "Магелан".

За даними Держреєстру судових рішень, у вересні 2011 року між Сбербанком і "Край Проперті" було укладено договори про відкриття кредитної лінії на суму USD51,167 млн і поновлюваної кредитної лінії на USD5 млн.

Як забезпечення договорів банк передав "Край Проперті" в іпотеку майновий комплекс, що складається з нежитлової будівлі, розташованої на просп. Академіка Глушкова, 13Б загальною площею 28,5 тис. кв. м.

Як зазначено в матеріалах справи, вартість об'єкта нерухомості, згідно з випискою з Реєстру прав власності на нерухоме майно, становить 15,9 млн грн. При цьому заставна вартість предмета іпотеки становить 461,4 млн грн.

Водночас, за даними Держреєстру судових рішень, Сбербанк домагається в судовому порядку звільнення з-під арешту комплексу на просп. Академіка Глушкова, 13Б, накладеного виконавчою службою.

Згідно з судовими рішеннями, майновий комплекс включає нежитлову будівлю загальною площею 28 тис. кв. м, нежитлове приміщення №6 (кафе, 279,5 кв. м), нежитлове приміщення №7 (кафе, 99,7 кв. м), нежитлове приміщення №8 (магазин, 198,6 кв. м).

Дочірня компанія "Край Проперті" входить до ГК "Край", спеціалізується на розвитку проектів у сфері нерухомості. Курирує розвиток мережі ТРЦ "Магелан".

ГК "Край" створено в 1999 році. Головним напрямом її діяльності є роздрібна та оптова торгівля товарами масового споживання, девелопмент, управління комерційною нерухомістю.

Власником групи є український бізнесмен, власник групи "Мілкіленд" Анатолій Юркевич.

Як повідомлялося з посиланням на ПАТ "ВТБ Банк" (Київ), у 2016 році ТРК "Магелан" (Харків) площею 53,5 тис. кв., що належав А.Юркевичу, був переданий у власність банку в результаті іпотечного застереження.

"ВТБ Банк" оприлюднив у системі СЕТАМ оголошення щодо проведення 11 серпня 2017 року торгів із продажу ТРК "Магелан", стартова ціна лота становила 603,671 млн грн.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі банку, в аукціоні зареєструвалися 11 компаній, проте торги було визнано такими, що не відбулися, через відсутність заявок на підвищення початкової ціни.

Дочірня компанія "Край Проперті" також управляє ТРЦ "Магелан" у Миколаєві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА