20:27 18.08.2017

У військовому параді в Києві візьмуть участь понад 230 військовослужбовців іноземних держав

3 хв читати
У військовому параді в Києві візьмуть участь понад 230 військовослужбовців іноземних держав

У військовому параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в центрі Києва в складі парадних розрахунків і знаменних груп візьмуть участь 231 військовослужбовець з 10 іноземних держав, повідомив позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Офіційно. Парадні розрахунки (взводного розміру): Великобританія, Грузія, Канада, Литва, Молдова, Польща, США. Знаменної групи: Латвія, Румунія, Естонія. Всього: 231 військовослужбовець", - написав Ю.Бірюков в своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в п'ятницю.

Він також нагадав про участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності України міністрів оборони 9 країн, заступника міністра оборони ще однієї країни і безлічі офіційних гостей і делегацій.

"P.S. Головний сюрприз усе ще таємниця", - написав помічник міністра оборони України.

Пізніше, реагуючи на офіційну інформацію про візит в Україну 24 серпня міністра оборони США Джеймса Меттіса, Ю.Бірюков назвав інші країни, з яких прибудуть міністри оборони. "... на святі будуть міністри оборони Грузії, Литви, Латвії, Молдови, Польщі, Чорногорії, Естонії. А ще буде заступник оборони Великобританії", - написав він на сторінці в Фейсбуці ввечері.

У п'ятницю на офіційному сайті американського оборонного відомства з'явилася інформація про те, що міністр оборони США Дж.Меттіс в четвер, 24 серпня, відвідає Київ, де має намір зустрітися з президентом України Петром Порошенко і міністром оборони України Степаном Полтораком.

Як повідомлялося, 16 серпня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що у військовому параді з нагоди Дня незалежності в Києві 24 серпня візьмуть участь військовослужбовці 10 країн, а гостями параду будуть 11 міністрів оборони зарубіжних країн.

"У параді братимуть участь 10 підрозділів різних країн світу, з них 9 країн Альянсу і одна країна, яка прагне вступити до Альянсу. Крім того, на моє запрошення до нас приїдуть 11 міністрів оборони, які разом з нами святкуватимуть День незалежності України", - сказав він журналістам в середу в Києві.

С.Полторак додав, що в рамках параду військ також відбудеться виставка озброєння. "Ви побачите нові зразки (озброєння, що надійшло до українській армії - ІФ), майже 70 одиниць, в тому числі і модернізованого, і створеного з нуля", - зазначив він.

Раніше, 8 серпня, президент Грузії Георгій Маргвелашвілі в ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко повідомив, що грузинські військові на чолі з міністром оборони Леваном Изора братимуть участь у параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в Києві.

Крім цього, 15 серпня під час візиту до Польщі міністр оборони України генерал армії Степан Полторак поспілкувався з командувачем Сухопутних військ Збройних сил США в Європі генерал-лейтенантом Фредеріком Беном Ходжесом і запросив взяти участь в святкуванні 26-річчя Незалежності України та військовому параді.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА