08:35 19.08.2017

Число постраждалих від нападу в фінському місті Турку зросло до десяти

2 хв читати
Число постраждалих від нападу в фінському місті Турку зросло до десяти

Число постраждалих від нападу в п'ятницю в фінському місті Турку зросло до десяти. За даними поліції, від ножових поранень померли двоє людей, ще вісім поранених перебувають у центральній районній лікарні університету Турку, повідомив в суботу фінський портал телерадіомовлення Yle. Раніше повідомлялося про двох загиблих і шести поранених.

Стан трьох постраждалих вночі було визнано критичним, вони перебувають у відділенні реанімації. У лікарню був викликаний додатковий медичний персонал, посилено заходи безпеки.

За даними поліції, всі постраждалі були випадковими перехожими і не мали ніяких зв'язків з передбачуваним убивцею, який після поранення при затриманні поліцейськими також знаходиться зараз в лікарні.

Як розповіла журналістам міністр внутрішніх справ Фінляндії Паула Рісікко (Paula Risikko), слідство покаже, який був мотив злочину. За її словами, "особистість його поки не встановлено, швидше за все, мова йде про людину, схожу на іноземця - міграційна служба перевіряє, чи був він зареєстрований в країні".

Нападник ще не допитаний, поліція збирається зробити це якомога швидше.

Як розповів начальник управління поліції Сеппо Колехмайнен (Seppo Kolehmainen), "поліція поки не підтверджує, що мова йде про тероризм". За його словами, "поліція поки не може підтвердити, що нападник був один, але вважає це можливим".

Поліція провела ряд операцій в різних кінцях Фінляндії. За даними Центральної кримінальної поліції, в ході операцій затримано чотири людини. Їх допити вже почалися. Багато неясного. Поліція пообіцяла провести прес-конференцію в суботу о 14:00.

У Домському соборі Турку в п'ятницю пізно ввечері пройшло екуменічне богослужіння в пам'ять про загиблих. На службі був присутній президент Фінляндії Саулі Нііністе (Sauli Niinisto).

Як повідомлялося, в п'ятницю о 16:02 поліція міста Турку отримала сигнал тривоги. За повідомленнями очевидців, в центрі міста на розташованих неподалік одна від одної площах Пууторі і Кауппаторі невідомий нападав з ножем на перехожих. Один з них помер на місці трагедії, другий помер в лікарні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА