13:25 19.08.2017

Мінфін України має намір замінити поштові повідомлення електронними у взаємодії ДФС з великими платниками податків

2 хв читати
Мінфін України має намір замінити поштові повідомлення електронними у взаємодії ДФС з великими платниками податків

Міністерство фінансів України пропонує замінити поштові повідомлення електронними з використанням електронного цифрового підпису у взаємодії Державної фіскальної служби (ДФС) та великих платників податків.

Відповідний проект наказу розміщено на сайті відомства 18 серпня.

У разі набуття чинності наказу ДФС повідомлятиме платників про внесення їх до реєстру великих платників податків через Інтернет. У свою чергу платники податків також будуть повідомляти контролюючому органу про зміну основного місця обліку або реорганізації через електронні повідомлення замість поштових.

Як повідомлялося, реєстр великих платників податків на 2017 рік містить 2512 позицій. З 1 січня 2017 року, згідно зі змінами до Податкового кодексу, великим платником податків вважається юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якого обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири роки послідовних податкових (звітних) квартали перевищує 1 млрд грн (замість 500 млн грн) або загальна сума платежів, сплачених до державного бюджету України за такий самий період перевищує 20 млн грн замість колишніх 12 млн грн.

Таким чином, реєстр великих платників податків на 2017 рік містить на 45,6% більше підприємств, ніж у 2016 році, коли в ньому було 1725 позицій.

Найбільші платники податків сплатили з початку року 176,6 млрд грн податків, що на 31 млрд грн, або 21% більше за аналогічний період минулого року, свідчать дані Офісу великих платників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА