15:45 19.08.2017

Суд обрав запобіжний захід чиновникам "Укрзалізниці" у вигляді домашнього арешту

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід чиновникам "Укрзалізниці" у вигляді домашнього арешту

Слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва 18 серпня 2017 року повністю задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ), узгоджене прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), про обрання запобіжного заходу посадовим особам ПАТ "Укрзалізниця" у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю на термін 59 днів.

Як повідомила САП на сторінці в мережі Facebook, зазначений запобіжний захід застосовано щодо колишнього заступника голови "Укрзалізниці", директора одного з її департаментів та заступника директора однієї з філій. Їхні імена не уточнюються.

Цих осіб підозрюють у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підозрювані також зобов'язані здати документи для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання тощо.

"Наразі готуються клопотання про відсторонення від посади директора одного з департаментів та заступника директора однієї з філій "Укрзалізниці". У цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування", - наголошується в повідомленні.

Раніше, 15 серпня, детективи НАБУ повідомили фігурантів про підозру у вчиненні зазначеного злочину: їх підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в результаті чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала $10,2 млн доходу (станом на дату вчинення злочину - 97 млн грн).

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи службове становище і будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту - колегіального органу "Укрзалізниці", уповноваженої на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень - застосували без наявних на те підстав на користь низки експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

"Тобто, чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільгу все одно було надано", - резюмують в САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА