21:16 19.08.2017

Ердоган порадив главі МЗС Німеччини "знати своє місце"

2 хв читати
Ердоган порадив главі МЗС Німеччини "знати своє місце"

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в різкій формі розкритикував міністра закордонних справ ФРН Зигмара Габріеля після того, як той звинуватив його в "грубому втручанні" у передвиборчу кампанію в Німеччині. Про це повідомляє агентство Франс Прес.

"Він не знає ніяких меж! Хто ти такий, щоб розмовляти з президентом Туреччини? Знай своє місце. Він намагається дати нам урок ... Як давно ти в політиці? Скільки тобі років?" - заявив президент у промові, що транслювалася на турецькому телебаченні.

У п'ятницю видання Hurriyet Daily News повідомило, що Ердоган закликав вихідців з Туреччини,що проживають в Німеччині, не голосувати на майбутніх виборах за чинного канцлера Німеччини Ангелу Меркель і за лідера Соціал-демократичної партії (СДПН) Мартіна Шульца.

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель назвав заклик Ердогана "грубим втручанням у передвиборчу кампанію". Він звернувся до громадян Німеччини турецького походження з проханням "взяти участь у виборах в бундестаг і вибрати демократичну партію".

У Німеччині живе близько трьох мільйонів турків за національністю, і близько третини з них має право голосу на парламентських виборах.

Відносини між Німеччиною і Туреччиною, партнерами в НАТО, все погіршуються протягом більш ніж року, а особливо після невдалої спроби перевороту в Туреччині в липні 2016 року. У процесі його придушення і подальших репресій у Туреччині були затримані 22 громадяни Німеччини, дев’ять із них нині перебувають за ґратами – серед них правозахисники і журналісти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА