15:22 21.08.2017

У Мін'юсті України скаржаться на недофінансування пенітенціарної системи і некомплект співробітників

2 хв читати
У Мін'юсті України скаржаться на недофінансування пенітенціарної системи і некомплект співробітників

У Міністерстві юстиції України дивуються з приводу звинувачень уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської щодо подій в Одеському слідчому ізоляторі і нарікають на недофінансування як один з факторів, що призвів до трагедії у СІЗО.

Заступник міністра юстиції Денис Чернишов на брифінгу в понеділок у Києві розповів, що обшуки і перевірка, які проводилися в Одеському СІЗО, були плановими. Але навіть якщо не були заплановані, то проводилися б позапланово, оскільки загибель співробітниці ізолятора потребувала належної реакції.

Під час обшуків, за словами Д.Чернишова, в ув'язнених і заарештованих Одеського СІЗО було вилучену масу заборонених предметів: брага, шприци з наркотиками і навіть сокиру.

За словами заступника міністра, у цьому році сталося 20 випадків нападу на співробітників пенітенціарних установ, останній випадок - в Одеському ізоляторі, як зазначив Д.Чернишов, що не викликав належної реакції омбудсмена В.Лутковської, водночас вона розмістила на своїй сторінці у Facebook фотографії , що нібито свідчать про побиття ув'язненого і закликала Генпрокуратуру розібратися з цим фактом.

"Ми не просто здивовані, ми обурені таким підходом ... Наші права теж мають бути захищені", - заявив заступник міністра.

У свою чергу, присутній на брифінгу народний депутат України Ігор Алексєєв (фракція "Народний фронт") зазначив, що така ситуація вимагає негайного розслідування, а також висловив думку, що парламентарії на початку сесії мають негайно вирішити питання зміни омбудсмена. Народний депутат Андрій Помазанов (фракція "Народний фронт") підтримав свого колегу в цьому, додавши, що після випадку загибелі співробітниці СІЗО В.Лутковська мала відреагувати на цей факт, а не звинувачувати працівників пенітенціарної системи в побитті ув'язнених і заарештованих. Депутат наголосив, що факт нібито побиття не підтвердився.

Крім того, заступник міністра юстиції звернув увагу, що інцидент, що спричинив загибель співробітниці ізолятора, ще раз показав небезпечність цієї роботи і необхідність залучення уваги з системи і реформам, що проходять у ній.

Зокрема, за словами В.Чернишова, головною проблемою залишається некомплект співробітників. Через низький рівень фінансування і, відповідно, низьку зарплату, чоловіки не хочуть йти працювати в пенітенціарну систему, а в деяких установах майже половина персоналу - жінки, загалом ж некомплект становить близько 50%.

За словами заступника міністра, бюджет системи на цей рік становить близько 40% від необхідних потреб - менше 4 млрд грн на всю пенітенціарну систему.

"Просимо звернути на це увагу Міністерство фінансів, бюджетний комітет, Верховну Раду", - наголосив Д.Чернишов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА