19:36 21.08.2017

Жданов пообіцяв виправити помилки в е-декларації та заперечив отримання доходу від НОК у 2015

2 хв читати
Жданов пообіцяв виправити помилки в е-декларації та заперечив отримання доходу від НОК у 2015

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов пообіцяв виправити помилки у своїй електронній декларації за 2015 рік і заперечив отримання доходу від Національного олімпійського комітету в 2015 році.

"Почитав у ЗМІ новину про виявлені НАЗК помилки і неточності в моїй декларації, від яких ніхто не застрахований. Усі ми люди, вчимося і звикаємо до абсолютно нової, безпрецедентної і, давайте відверто говорити, ще недосконалої системи електронного декларування", - написав міністр на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у понеділок.

Він зазначив, що стосовно права користування членів його сім'ї квартирою площею 113,8 кв. м, що перебуває у власності міністра, то його дружина і діти проживають разом із ним, у помешканні, в якому він прописаний і НАЗК про це відомо.

Міністр додав, що за необхідності готовий внести необхідні правки.

"Щодо стипендії дочки. Їй 18 років, вкралася прикра помилка: дочка наплутала і отримала довідку не за весь календарний рік. Тому я задекларував лише 3,3 тис. грн. її стипендії, а не 5 775 грн. За весь рік. Визнаю свою помилку. Необхідні правки я внесу як законослухняний громадянин", - написав міністр.

Він наголосив, що на 25-річчя НОК отримав у подарунок статуетку, оголошена вартість якої становила 4 тис. 421,92 грн, менше необхідної для декларування вартості подарунка в 6 тис. 90 грн.

"Яким чином, ця статуетка (не золота) перетворилася на гроші - треба питати у НОК і НАЗК. Ніякого доходу в грошовій формі від НОК я не отримував", - зазначив. І.Жданов.

Він додав, що існує ризик того, що "будь-яка громадська організація, або приватна фірма може без відома декларанта зробити йому "подарунок" і провести це, як грошові кошти, або взагалі нарахувати десятки і сотні тис. грн доходу. Декларант, звичайно, про це нічого не знає, але автоматично буде порушником законодавства".

За його словами, у такий спосіб можна будь-кого підставити. "З цією прогалиною в системі е-декларування потрібно щось терміново робити", - додав міністр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА