20:26 21.08.2017

Фінляндія раніше відмовила в притулку марокканцю, який влаштував різанину в Турку

2 хв читати
Фінляндія раніше відмовила в притулку марокканцю, який влаштував різанину в Турку

Марокканцю Абдеррахману Мешкаху (Abderrahman Mechkah), який є головним підозрюваним у вбивстві в фінському місті Турку двох осіб і пораненні вісьмох, раніше було відмовлено в наданні притулку в цій країні. Про це повідомляє в понеділок портал телерадіомовлення Yle.

Після отримання відмови він розпочав апеляційний процес.

Раніше поліція повідомляла, що головний підозрюваний прибув до Фінляндії в 2016 році і знаходився тут в очікуванні рішення про надання притулку, однак більш точної інформації про процес розгляду надано не було.

У вівторок окружний суд Південно-Західної Фінляндії розгляне клопотання поліції про його арешт за статтями "вбивство в терористичних цілях" і "замах на вбивство в терористичних цілях".

Поліція вимагає також заарештувати його передбачуваних чотирьох спільників, також громадян Марокко.

Згідно з клопотанням поліції щодо взяття їх під варту, спрямованому до окружного суду, двом з підозрюваних по 18 років, одному 24 роки і ще одному 28 років.

Один з 18-літніх співучасників був раніше засуджений окружним судом до тюремного ув'язнення за злочин сексуального характеру. Вирок суду не набув чинності, оскільки обвинувачений оскаржив його в надвірному суді.

Минулої п'ятниці Мешках убив двох людей і поранив вісім.

Центральна кримінальна поліція в своєму твіттері повідомила, що загиблі були жінки, громадянки Фінляндії 1951 і 1986 року народження. З поранених - шість жінок і два чоловіки, в тому числі три громадянина Італії, Швеції і Великобританії. Поліція підозрює, що терорист цілеспрямовано вибирав у жертви жінок.

Вік поранених - від 15 до 67 років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА