20:36 22.08.2017

МКЧХ надав будматеріали на ремонт 130 постраждалих від обстрілів будинків в Донецькій області

1 хв читати
МКЧХ надав будматеріали на ремонт 130 постраждалих від обстрілів будинків в Донецькій області

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) надав будматеріали на ремонт 130 приватних будинків, які постраждали від обстрілів в Донецькій області, повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"В Авдіївці, Мар'їнці та Красногорівці проводимо аварійний ремонт пошкодженого житла. Число будинків, що в результаті обстрілів потребують ремонту, вражає: Авдіївка - близько 1,5 тис., Мар'їнка та Красногорівка разом - понад 1 тис.", - написав П. Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

Він зазначив, що закон забороняє місцевій владі виділяти кошти на відновлення приватного житла. "Втім, ми знайшли формулу: виділили матрезерв 35 млн грн на закупівлю матеріалів; на ремонт ще 130 будинків нам будматеріали надав Червоний Хрест", - написав П.Жебрівський.

Також, за його словами, місцева влада сформувала бригади з числа працівників ДСНС, так як цивільні будівельники відмовляються працювати в прифронтових містах.

"Звичайно, хтось не хоче відновлювати своє житло, тому що обстріли тривають, хтось хоче замість шиферу металочерепицю - всім, як то кажуть, не догодиш. Але насправді ті люди, які хочуть, щоб їхні будинки були відремонтовані не гірше, а можливо ще й краще, ніж до війни, ми це повинні забезпечити, і ми це забезпечимо", - зазначив глава Донецької ОВЦА.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА