20:49 22.08.2017

Бізнесмен Димінський, допит якого призначено на 23 серпня, вилетів до Швейцарії

2 хв читати

Допит бізнесмена Петра Димінського, який може бути причетний до смертельного ДТП у Львівській області, призначений на 23 серпня, йому уже вручено повістку, проте той у вівторок вилетів до Швейцарії, заявляє радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"У понеділок вранці Петру Димінському було офіційно вручено повістку на допит і він був попереджений, що йому буде запропоновано здати зразок ДНК слідчому. Допит був призначений на середу, 23 серпня", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також заявляє, що у вівторок вранці слідство законним чином отримало неспростовні докази того, що за кермом автомобіля, що збив на смерть 31-річну Наталю Тріль, був точно не охоронець П.Димінського, який взяв вину за ДТП на себе.

У той же час, за словами парламентарія, П. Димінський, який сьогодні поки ще має статус свідка, близько 15:00 в середу вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви.

"Попереджаю П.Димінського, якщо Ви завтра не з'явитеся на допит до слідчого, і не здасте для експертизи пробу Вашої ДНК, це може бути непрямим доказом того, що за кермом "Mercedes" був зовсім не Ваш 43 річний охоронець. А це могли бути Ви, або інша близька Вам людина. Хто насправді був за кермом Mercedes ... слідство встановить при будь-яких обставинах ... І ніякі гроші, ніякі зв'язки не допоможуть справжньому винуватцю ... піти від передбаченої законом відповідальності", - підкреслив А.Геращенко.

Він також розповів, що Генеральна прокуратура у вівторок, о 14:00, визначила підслідність розслідування справи про можливу причетність П.Димінського до загибелі Н.Тріль за Головним слідчим управлінням Нацполіціі.

Як повідомлялося, 18 серпня на автодорозі "Львів-Краковець" поблизу с.Ямельня Яворівського району Львівської області водій автомобіля Mercedes-Benz S65 скоїв зіткнення з автомобілем Opel Astra, в результаті чого загинула водій "Опеля", 31-річна жителька одного із сіл Яворівського району. У поліції спочатку заявили, що за кермом "Мерседеса" був "43-річний львів'янин".

Родич загиблої Степан Мацевко, який повідомив про трагедію, стверджує, що за кермом "Мерседеса" знаходився сам П.Димінський, а його супроводжував позашляховик Lexus. Після ДТП П.Димінський пересів в Lexus і зник з місця події, охоронець, в свою чергу, стверджує, що знаходився за кермом автомобіля.

За інформацією ЗМІ, вину в ДТП взяв на себе охоронець П.Димінського Андрій Борщ, який, як правило, їздить в кортежі в авто охорони бізнесмена. 21 серпня Галицький районний суд Львова ухвалив рішення про його арешт на два місяці без можливості внесення застави.

П.Димінський, 1954 року народження. - почесний президент ФК "Карпати", співвласник телеканалу ZІК, народний депутат України IV скликання.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА