16:18 23.08.2017

Українські поставки залишаються найбільш вигідними для деяких російських імпортерів – Микольськая

2 хв читати
Українські поставки залишаються найбільш вигідними для деяких російських імпортерів – Микольськая

Значна частка українських компаній після закриття російського ринку переорієнтувалася на інші країни, однак повернулася до постачання для компаній з РФ, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.

"Коли штучно обрізають торговельні відносини між країнами, компаніям необхідний якийсь час, щоб переорієнтуватися на постачання з інших країн. Російські імпортери спершу спробували, можливо, купувати аналоги української продукції в інших країнах. Виявилося, що українська продукція навіть після сплати ввізного мита залишається більш вигідною", – сказала Наталія Микольськая в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За даними МЕРТ, за перше півріччя 2017 року експорт товарів до РФ збільшився на 26,4%, а імпорт – на 41,5%, хоча до цього було зафіксовано спад.

"Статистика зростання українського експорту підтверджує, що російські виробники не можуть обійтися без українських продуктів, які є частиною виробничого процесу або продукцією споживання", – наголосила Н.Микольська.

Вона також зазначила, що значна частина українських компаній після закриття російського ринку переорієнтувалися на інші.

"Але це історичний ринок. Нещодавно я спілкувалася з представниками однієї української компанії, яка поставляє складну машинобудівну техніку на різні континенти. Раніше – і в Росію теж. Потім на рік поставки туди припинилися. Але російські покупці повернулися з проханням відновити постачання, оскільки це для них найбільш вигідний варіант. Компанія ухвалила рішення повернутися на російський ринок через попит, хоча за рік встигла знайти й інші ринки", – прокоментувала заступник міністра економічного розвитку – торговий представник України.

Вона також зазначила, що збільшення в 2,6 разу від'ємного сальдо зовнішньої торгівлі України товарами за останні півроку порівняно з аналогічним періодом минулого року свідчить про економічне зростання.

"Коли стан української економіки поліпшується, імпорт зростає. Адже відбуваються поставки з інших країн як обладнання, так і сировини, з якої виготовляють товари на експорт. Наразі зростає промислове виробництво, будівництво, торгівля. Отже, зростає і імпорт. За ним має слідувати зростання економічної активності підприємств, після чого зросте виробництво, а потім – експорт", – пояснила Н.Микольська.

Повний текст інтерв'ю заступника міністра економічного розвитку і торгівлі - торгового представника України Наталії Микольської буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА