17:15 23.08.2017

У Group DF заперечують обвинувачення Генпрокуратури в несплаті податків

3 хв читати
У Group DF заперечують обвинувачення Генпрокуратури в несплаті податків

У бізнес-групі "Group DF" бізнесмена Дмитра Фірташа заявляють, що оприлюднена на сайті Генеральною прокуратурою інформація про нібито розкрадання підприємствами групи коштів і несплату податків не відповідає дійсності

"Усі бізнеси Group DF працюють у суворій відповідності до українського законодавства і, незважаючи на тиск, в повному обсязі виконують свої зобов'язання перед державою, як із виплати податків, так і інших обов'язкових зборів і платежів", - йдеться в заяві, оприлюдненій департаментом корпоративних комунікацій Group DF у середу.

У заяві також наголошується, що за характером діяльності підприємства Group DF належать до групи об'єктів з підвищеним рівнем небезпеки і, відповідно до закону "Про страхування", зобов'язані страхувати ризики господарської діяльності. "Тому, виконуючи вимоги законодавства, підприємства Групи на ринкових умовах працюють із низкою страхових компаній", - наголошують у департаменті.

Обвинувачення Генпрокуратури в бізнес-групі розцінюють, як спробу чинити тиск на неї та її акціонера. "Починаючи з 2014 року, бізнеси групи систематично зазнають цькуванню з боку різних державних відомств, зокрема й Генеральної прокуратури, антикорупційних органів і місцевих органів самоврядування. Проти бізнесів групи і топ-менеджерів підприємств сфабриковано безліч кримінальних справ, що в черговий раз демонструє заангажованість правоохоронних органів щодо Group DF ", - йдеться в заяві.

У бізнес-групі зазначають, що обвинувачення Генеральної прокуратури завдають шкоди її діловій репутації і вводять в оману громадськість, тому вона має намір усіма законними методами захищати свої права і готова звертатися до судових і правозахисних інституцій для відновлення справедливості.

Як повідомлялося, 22 червня Генпрокуратура заявила про викриття незаконної схеми розкрадання коштів і ухиленні від сплати податків низкою підприємств, що входять до бізнес-групи "Group DF" шляхом використання страхового ринку України. За даними Генпрокуратури, йдеться про ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", ТОВ "Межріченський ГЗК", ПАТ "Юкреніан Кемікал Продактс", ПАТ "Рівнеазот", ДП "Хімік", ПАТ "Азот" та інших підприємствах групи. Згідно з повідомленням, готівкові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності, направлялися підприємствам реального сектора економіки.

Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фіктивного підприємництва, а також незаконних фінансових операцій для легалізації коштів в особливо великому розмірі за ч.2 ст.205 та ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України.

Раніше, 14 червня, СБУ провела обшук у приміщеннях ПрАТ "Страхова компанія "Саламандра-Україна" та ПрАТ "ДІМ страхування", асистанської компанії ТОВ "Фінанс-Лайн" і громадської спілки "Український страховий омбудсмен", що входять до фінансового холдингу Юрія Явтушенко.

15 червня СБУ заявила про припинення масштабних фінансових махінацій з фіктивним страхуванням бізнес-активів олігарха, наближеного до Віктора Януковича, проілюструвавши свій прес-реліз бланками СК "ДІМ страхування" і "Саламандра-Україна".

3 липня Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), розпорядженням №2963 від 29 червня анулювала 16 ліцензій на добровільні види страхування, видані ПрАТ "Страхова компанія" ДІМ страхування "(Дніпро) і вісім обов'язкових видів страхування. Крім того, розпорядженням №2962 від 29 червня анульовані ліцензії, видані ПрАТ "Страхова компанія" Саламандра-Україна "(Полтава) на здійснення 18 видів добровільного страхування і восьми видів обов'язкового. Обидва розпорядження вступають в дію 30 липня 2017 року. Як зазначено в розпорядженнях, причиною анулювання ліцензій СК "ДІМ страхування" і "Саламандра-Україна" стали факти, виявлені в результаті позапланових перевірок компаній у квітні поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА