19:07 24.08.2017

Німецькі військові залишаться в Литві для посилення безпеки країни

2 хв читати
Німецькі військові залишаться в Литві для посилення безпеки країни

Німецькі військові, які очолюють міжнародний батальйон союзників, що дислокується в Литві, будуть перебувати в країні до тих пір, поки ситуація з безпекою не покращиться, заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

"Ситуація після протиправної анексії Криму змінилася, і Литва більшою мірою, ніж будь-яка інша країна відчуває цю загрозу", - сказав німецький президент журналістам під час зустрічі у Вільнюсі з президентом Литви Далею Грібаускайте.

Він зазначив, що "німецькі військовослужбовці будуть перебувати в Литві до тих пір, поки ситуація об'єктивно не покращиться, нам потрібно буде виконувати це рішення".

У свою чергу Д. Грібаускайте заявила, що батальйони НАТО, що знаходяться в Балтійських країнах та Польщі, забезпечують належне стримування усіляких загроз.

Разом з тим вона підкреслила, що слід "продовжити нарощувати захисні механізми країн Балтії".

"Ми будемо інвестувати в альянс і надалі, щоб наступний саміт НАТО був присвячений подальшій реформі НАТО, яка повинна інвестувати в нову якість і швидкість прийняття рішень, повинна переглянути карту дислокації сил НАТО, приділяючи більше уваги східному флангу НАТО і особливо протиповітряній обороні", - сказала глава Литви.

Вона підтримала рішення Берліна очолити батальйон в Литві і сказала, що "Німеччина змогла подолати досить складні почуття, приймаючи таке рішення".

Цього року міжнародні батальйони НАТО, сформовані з військовослужбовців 23 країн, були розміщені по всій території Балтійських країн і в Польщі. В Альянсі заявили, що це необхідно у зв'язку з діями Російської Федерації щодо України та в регіоні Балтійського моря.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА