20:43 24.08.2017

Міністр оборони Польщі вражений парадом військ в Києві з нагоди Дня незалежності України

2 хв читати
Міністр оборони Польщі вражений парадом військ в Києві з нагоди Дня незалежності України

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич (Antoni Macierewicz) вражений парадом військ в Києві з нагоди Дня незалежності України.

"Я хочу чітко і ясно сказати, що це для мене велика честь бути учасником святкування Дня незалежності України, відомого параду, під вашим керівництвом, міністр (міністр оборони Степан Полторак - ІФ)", - сказав польський міністр журналістам у четвер після переговорів з президентом України Петром Порошенко.

Він зазначив, що "під великим враженням" від військового параду, який пройшов в Києві вранці в четвер. "Хочу додати, що мене дуже вразив виступ на цьому святі президента Порошенко, виступ, який, я не побоюся сказати, був історичним", - сказав А.Мацеревіч.

"З великою радістю я спостерігав, що на трибуні були присутні представники східного флангу НАТО - починаючи від Естонії, і закінчуючи Туреччиною. Також був і міністр оборони США пан Меттіс", - сказав міністр оборони Польщі.

Говорячи про зустріч з президентом України, А.Мацеревіч зазначив, що обговорювалися питання співпраці в сфері військово-промислового комплексу обох країн. "І ми вирішили створити спільний організаційний комітет, який наші політичні рішення буде переносити в практичну площину", - сказав він.

За словами міністра, досягнуто згоди про участь українських військових у навчаннях Вишеградської бойової групи Євросоюзу в 2017 році. "Президент Порошенко і міністр Полторак дали згоду на участь саме українських військовослужбовців в цих навчаннях і я дуже радий, адже це буде суттєвий крок у співпраці України з ЄС саме в оборонному комплексі", - сказав він.

Міністр подякував українській стороні за можливість бути на цьому важливому святі. "Я хотів би подякувати Україні за те, що вона бере на себе сьогодні основний тягар боротьби і захисту перед цим варварським нашестям, яке має місце, і що саме Україна бере сьогодні на себе основне завдання щодо захисту Європи", - сказав міністр оборони Польщі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА