14:13 28.08.2017

ЗВТ з Ізраїлем міститиме низку винятків з обох сторін щодо сільгосптоварів - Микольська

2 хв читати
ЗВТ з Ізраїлем міститиме низку винятків з обох сторін щодо сільгосптоварів - Микольська

Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем може містити низку винятків щодо деяких груп сільгосппродукції, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" торговий представник України - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

"Ізраїльська сторона не пропонувала виключати аграрну продукцію з угоди про зону вільної торгівлі. Для України, в експорті якої аграрна продукція становить 40%, будь-які угоди повинні і будуть враховувати інтереси виробників і експортерів такого важливого сектора економіки нашої країни. Йдеться про те, що в нашій угоді стосовно сільгосптоварів будуть певні винятки з обох сторін", - сказала вона.

За словами Н.Микольської, в процесі переговорів також обговорюються варіанти введення тарифних квот на певні групи сільгосппродукції, як це передбачено угодами про ЗВТ з Канадою та ЄС, а також можливість встановлення перехідних періодів з можливістю поступового зниження мит на такі групи товарів.

"У рамках всіх переговорних процесів українська делегація приділяє особливу увагу доступу вітчизняної аграрної продукції та продукції з високою доданою вартістю на ринки інших країн", - резюмувала торговий представник України.

Як повідомлялося, раніше міністр з питань охорони навколишнього середовища, міністр у справах Єрусалима і спадщини Ізраїлю Зеев Елькін заявив про готовність Ізраїлю погодитися на невключення сільськогосподарської продукції в ЗВТ з Україною.

Він зазначив, що питання постачання сільськогосподарської продукції можна врегулювати договорами між міністерствами економіки обох країн і компаніями-постачальниками.

За словами З.Елькіна, текст угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем буде готовий до кінця 2017 року.

Як раніше зазначали представники українського уряду, угода про ЗВТ з Ізраїлем має стати наступною після угоди ЗВТ з Канадою, підписаною в липні 2016 року, що набула чинності з 1 серпня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА