11:05 29.08.2017

Україна і Польща розглядають проект зі створення музейно-культурного простору

1 хв читати
Україна і Польща розглядають проект зі створення музейно-культурного простору

Україна і Польща розглядають проект музейно-культурного співробітництва вартістю EUR1,7 млн, який може бути реалізований у рамках транскордонного культурного співробітництва, ззаначається в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Клімпуш- Цинцадзе.

Згідно з ним, перебуваючи з робочим візитом у Львові, віце-прем'єр зустрілася з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, представниками Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації.

"Співрозмовники, зокрема, обговорили можливість створення спільного українсько-польського музейного простору в рамках транскордонного культурного співробітництва. Вартість проекту становить EUR 1741593. За підтримки Європи, ця сума може бути спрямована на збереження і популяризацію спільної польської та української культурної спадщини, створення спільного музейного середовища, якісного музейного продукту, поліпшить українсько-польську культурну комунікацію ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, проект передбачає реставрацію Палацу Корнякта (Королівської Кам'яниці), підготовку і проведення спільних виставкових проектів, тренінги та круглі столи для музейників Львова та Любліна, стажування реставраторів, а також роботу над Стратегією розвитку співпраці між музеями Львова та Любліна.

У повідомленні наголошується, що ці заходи розглядають як частину програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки. Загальна сума програми становить EUR201,39 млн, з яких - EUR183 млн - кошти ЄС, які можуть бути спрямовані на підтримку проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА