14:43 29.08.2017

"Укренерго" залучає міжнародного радника для подання позову проти РФ за своїми кримськими активами

2 хв читати
"Укренерго" залучає міжнародного радника для подання позову проти РФ за своїми кримськими активами

НЕК "Укренерго" залучає міжнародного радника для подання позову проти Російської Федерації у зв'язку з незаконним захопленням активів компанії у результаті анексії Криму, повідомив глава держпідприємства Всеволод Ковальчук під час презентації проекту інвестиційної програми на 2018 рік у середу.

"Ми маємо можливість (після затвердження на початку серпня Кабінетом Міністрів фінплану на 2017 рік - ІФ) використовувати ті кошти, які ми передбачали на цей рік - приблизно 1 млн грн. Цього бюджету достатньо, щоб залучити міжнародного радника, який зможе розпочати перший етап" , - сказав глава "Укренерго".

За його словами, на 2018 рік НЕК планує закласти в своєму бюджеті понад 20 млн грн на забезпечення позову, водночас на 2019 рік бюджет за цією статтею буде меншим.

"Це (20 млн грн - ІФ) у рази менше, ніж бюджети інших компаній в особі групи Приват" і "Нафтогазу України", які здійснюють рух у цьому напрямку останні два роки", - зазначив В.Ковальчук.

Глава "Укренерго уточнив, що компанія вже сформувала необхідні кваліфікаційні вимоги для залучення радника і провела попередні переговори. При цьому цінові пропозиції знижено втричі порівняно з попередніми заявками.

В.Ковальчук розраховує, що "Укренерго" дійде до стадії винесення проміжного рішення за позовом вже до кінця 2018 року.

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року В, Ковальчук повідомив, що "Укренерго" має намір подавати позов щодо відшкодування збитків не проти держави РФ, а проти новоствореного після анексії півострова державного унітарного підприємства "Крименерго", що експлуатує майно НЕК.

Арбітражне провадження групи НАК "Нафтогаз України" проти РФ при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі розпочато 17 жовтня 2016 року. Інтереси НАК представляє Covington&Burling LLP (Нью-Йорк, США).

Крім того, Гаазький арбітраж розглядає ще кілька таких позовів від компаній, пов'язаних з екс-акціонерами ПриватБанку, зокрема, вже націоналізованого "ПриватБанку", "Укрнафти" і ТОВ "Стабіл", які втратили в Криму нефтебізнес, екс-голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і 18 компаній, які втратили в Криму активи в сфері нерухомості.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що переуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА