15:15 30.08.2017

Порошенко очікує зниження ціни на автогаз у середині вересня

3 хв читати
Порошенко очікує зниження ціни на автогаз у середині вересня

Президент України Петро Порошенко очікує зниження ціни на автогаз у середині вересня і заявляє про необхідність збільшення його виробництва всередині країни.

"Ми чекаємо результатів протягом 2-3 тижнів і вже в другій половині вересня поставили задачу, впевнений, що її буде виконано, щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо відповідні факти будуть встановлені", - сказав він.

За словами глави держави, до перевірок можливого використання монопольного становища на цьому ринку залучено Антимонопольний комітет України (АМКУ), Національну поліцію і Генеральну прокуратуру.

"Будуть перевірені всі постачальники газу, і якщо буде виявлено факт отримання монопольно високого прибутку, то ті, хто це допустив, будуть оштрафовані", - зазначив глава держави.

П.Порошенко також назвав неприйнятною залежність від поставок автогазу з РФ, яка веде гібридну війну проти України. У зв'язку з цим, на його думку, необхідно збільшувати виробництво автогазу всередині країни.

"Ми маємо налагодити власне виробництво зрідженого газу і ті заблоковані обсяги з РФ мають бути компенсовані українським виробництвом", - додав він.

У свою чергу народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що за підсумками спілкування з главою СБУ Василем Грицаком досягнуто домовленість щодо організації зустрічі бізнес-омбудсмена, представників бізнесу, членів парламенту та працівників профільних підрозділів СБУ з відкритим порядком про конкретні випадки конфліктів між владою і бізнесом.

"Глава служби обіцяв особисто бути присутнім на регулярних зустрічах і давати оперативну оцінку діям своїх підлеглих. Крім того, глава служби доручив з'ясувати всі деталі розслідувань, ініційованих щодо газотрейдерів Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, очолюваного Павлом Демчина. Результати перевірки будуть оприлюднені" , - зазначив нардеп.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив про тиск СБУ на трейдерів зрідженого газу за невтручання АМКУ і МЕРТ наприкінці 2016 початку 2017 року, зокрема, за рахунок чого відбулася монополізація ринку скрапленого газу в Україні.

В результаті цього, за його словами, компанія Proton Energy Group збільшила свою частку імпортних поставок зрідженого газу до України до 40%.

За оцінкою експертів і гравців ринку автогазу, дефіцит його поставок у серпні становить приблизно 30 тис. тонн, або близько 20% від очікуваного споживання. Наростання дефіциту поставок у серпні обумовлено введенням російською Федеральною службою технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обмежень і зупинкою на ремонти низки виробництв у Росії та Білорусі, на які припадає відповідно 50-60% і 30-40% імпорту, а також відсутністю в Україні достатніх потужностей для зберігання зрідженого газу.

Як повідомлялося, середні роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ в Україні у період з 1 до 30 серпня зросли в 1,5 разу - з 10,92 грн/літр до 16,17 грн/літр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА