19:35 31.08.2017

Глава Мінінфраструктури розраховує на прихід EasyJet і Eurowings до України у 2018 р.

2 хв читати
Глава Мінінфраструктури розраховує на прихід EasyJet і Eurowings до України у 2018 р.

Українці в 2018 році, окрім рейсів найбільшого європейського авіаперевізника Ryanair, ймовірно, зможуть скористатися й послугами інших відомих лоукост-компаній - EasyJet та Eurowings, вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Я дуже сподіваюся, що в наступному році ми зможемо вітати в Україні як компанію Ryanair, так і компанії EasyJet, Eurowings. Тому що це не лише дешеві польоти для українців, а й залучення туристів до країни", - сказав глава Мінінфраструктури на зустрічі з європейською бізнес асоціацією (ЄБА)у четвер у Києві.

На прохання агентства "Інтерфакс-Україна" уточнити, чи йдеться про конкретні переговори з цими компаніями щодо виходу на ринок України в 2018 році, В.Омелян сказав: Я не буду поки що коментувати".

Водночас він наголосив, що впевнений: компанія Ryanair, запланований старт роботи якої в Україні з вересня цього року зірвався через конфлікт з аеропортом "Бориспіль", наступного року точно розпочне польоти до країни.

"Ryanair: реалістичний (термін) - 2018 рік. Але це точно відбудеться", - сказав міністр.

На його думку, аеропорт "Бориспіль" має переглянути свою позицію в переговорах з бюджетними авіакомпаніями, визначивши основним показником своєї роботи кількість обслуговуваних пасажирів. Згідно з прогнозами В.Омеляна, цього року "Бориспіль" збільшить пасажиропотік на 16% - приблизно до 10 млн, а потім за два роки може довести його до 20 млн.

Наразі найбільшим бюджетним авіаперевізником на українському ринку є угорська авіакомпанія Wizz Air, пасажиропотік якої в 2016 році до Києва і з Києва становив 418 тис. Згодом компанія повідомила про плани збільшити його в 2017 році до 750 тис., без урахування пасажирів, яких вона почала з квітня обслуговувати у Львові. А в липні Wizz Air заявив про намір у 2018 році подвоїти операційну діяльність в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА