16:43 01.09.2017

НАЗК вимагає через суд конфіскувати у ВО "Свобода" вклад у розмірі 2,3 млн грн через порушення порядку його отримання

2 хв читати
НАЗК вимагає через суд конфіскувати у ВО "Свобода" вклад у розмірі 2,3 млн грн через порушення порядку його отримання

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить суд притягнути до адміністративної відповідальності головного бухгалтера партії "ВО "Свобода" за порушення порядку отримання внеску у сумі 2 млн 357 тис. грн на підтримку політичної партії та конфіскувати його.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба НАЗК, адміністративне провадження про притягнення до адмінвідповідальності головного бухгалтера ВО "Свобода" розглядатимуть у Дарницькому районному суді м. Києва 4 вересня.

"Департамент із запобігання політичної корупції НАЗК за результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року виявив порушення встановленого законом порядку отримання внеску на підтримку політичної партії. Зокрема, були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, що здійснювали грошові внески, у звіті партії та в банківських виписках", - зазначено в повідомленні.

Після розгляду судом відомостей щодо банківського рахунку ВО "Свобода" НАЗК виявило, що 11 платежів на загальну суму 2 млн 330 тис. 900 грн були внесені протягом листопада-грудня 2016 року до каси банку головним бухгалтером політсили.

Також було встановлено, що ця особа отримала через партійну касу ще 26,1 тис. грн вкладів від фізичних осіб, що підтверджується прибутковими ордерами.

"Таким чином був порушений встановлений законом України "Про політичні партії в Україні" порядок отримання внеску на підтримку політичної партії", - наголосили в НАЗК.

Відповідно до зазначеного порядку, грошові внески на користь партії здійснюються через банківські операції особисто фізичними особами зі встановленням банком персональної інформації про вкладника. Відповідне порушення за ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає накладення штрафу на порушника з конфіскацією суми внеску на користь держави.

У НАЗК також зазначили, що на попереднє судове засідання 28 липня представник ВО "Свобода" не з'явився, тому засідання було перенесено на 4 вересня, і цим затягується розгляд справи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА