10:27 05.09.2017

Путін застеріг США від постачання летальної зброї Україні, оскільки це лише погіршить ситуацію на Донбасі

2 хв читати
Путін застеріг США від постачання летальної зброї Україні, оскільки це лише погіршить ситуацію на Донбасі

Можливі поставки США летальної зброї в Україні принципово ситуацію на Донбасі не змінять, але це може привести до збільшення кількості жертв, спровокувати застосування військової сили на інших територіях, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Це (поставки летального зброї в Україні) суверенне рішення США, кому продавати зброю або постачати безкоштовно, і тієї країни, яка є реципієнтом цієї допомоги. Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є загальні міжнародні правила і підходи - поставки зброї в зону конфлікту не йдуть на користь умиротворенню, а тільки погіршують ситуацію", - сказав В.Путін у вівторок на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС.

За його словами, "якщо це станеться в даному випадку, то принципово це рішення (поставки летального зброї в Україні) ситуацію не змінить, взагалі ніяк не вплине на зміну ситуації, але кількість жертв, безумовно, може збільшитися".

За його словами, "є ще один момент, на який слід звернути увагу, - хто виношує такі ідеї".

"Це полягає в тому, що у самопроголошених республік достатньо зброї, зокрема захопленої в протиборчої сторони... І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати проголошені республіки - можливо, вони направлять наявну у них зброю в інші зони конфлікту, чутливі для тих, хто створює проблеми для них", - попередив Путін.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА