17:19 05.09.2017

Мін’юст створив ДП "Будинок юстиції"

1 хв читати
Мін’юст створив ДП "Будинок юстиції"

Міністерство юстиції створило державне підприємство (ДП) "Будинок юстиції" (Київ), яке опікуватиметься розвитком проекту "Он-лайн Будинок юстиції".

Згідно з інформацією в держреєстрі, виконувачем обов'язків гендиректора нового ДП призначено Олексія Олешка, який до цього був заступником генерального директора з питань програмного забезпечення створеного Мін’юстом у 2015 році іншого ДП - "Національні інформаційні системи" (НАІС), що є адміністратором єдиних і державних реєстрів, утримувачем яких виступає Мін’юст.

Статутний капітал підприємства становить 10 тис. грн.

Проект "Он-лайн Будинок юстиції" міністр Павло Петренко презентував наприкінці лютого цього року як єдиний онлайн-майданчик надання послуг населенню з реєстрації, доступу до реєстрів та інших послуг Мін’юсту.

На цьому етапі "Он-лайн Будинок юстиції" декларує можливість отримання повторних документів про держреєстрацію актів цивільного стану (свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу, смерть, зміну імені) та відповідних виписок із Держреєстру актів цивільного стану громадян, а також держреєстрацію громадської організації зі статусом юридичної особи та подання документів на реєстрацію бізнесу.

Як повідомив О.Олешко на зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації у вівторок, уже до кінця жовтня планується суттєво розширити перелік надаваних онлайн-послуг.

Нині технічним адміністратором ресурсу "Он-лайн Будинок юстиції" на його сайті online.minjust.gov.ua зазначене ДП "НАІС", а його партнерами - програми технічної допомоги Швейцарії, фонди "Східна Європа" та "Відродження".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА