18:27 05.09.2017

Порошенко 20 вересня в ООН порушить питання миротворців на Донбасі - Єльченко

2 хв читати
Порошенко 20 вересня в ООН порушить питання миротворців на Донбасі - Єльченко

Представник України в ООН Володимир Єльченко повідомив, що президент України Петро Порошенко у рамках роботи Генасамблеї ООН 20 вересня порушить питання введення миротворчої місії на Донбасі.

"Порошенко буде виступати в Генасамблеї, є сенс викласти наше бачення. Справа не в тому, подобається це Росії чи ні, ми маємо право на власні переконання, ми їх будемо просувати, і в рамках Генасамблеї також. Президент України буде виступати 20-го числа (вересня) у Раді безпеки ООН, буде спеціальне засідання, присвячене миротворчості. Думаю, це буде ще одна нагода сказати про наше бачення ролі ООН на Донбасі", - сказав В.Єльченко в коментарі українській службі радіо "Свобода".

За його словами, це дуже складне питання. "До моменту, поки цей конфлікт не буде заморожений, тобто припиняться бойові дії, думаю, жодна країна не дозволить собі відправити своїх миротворців, які б діяли в умовах активних бойових дій", - припускає дипломат.

Раніше у вівторок президент РФ Володимир Путін висловив думку, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на сході України, і доручив МЗС РФ внести відповідний проект резолюції на розгляд РБ ООН.

"…ці сили мають перебувати у цьому зв'язку на лінії розмежування і на жодних інших територіях... вирішення цього питання має відбутися не інакше, як після розведення сторін і відведення важкої техніки, і це не може бути вирішено без прямого контакту з представниками самопроголошених республік, ДНР та ЛНР", - сказав В.Путін.

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що про введення миротворчої місії ООН на лінії зіткнення на сході України не може бути й мови, миротворці мають бути введені на всю окуповану Росією територію України.

У МЗС України взяли до уваги заяву президента РФ про можливість розміщення миротворців ООН на Донбасі і вважають, що розгортання миротворчої операції ООН може сприяти відновленню миру і безпеки на сході України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА