12:26 06.09.2017

У Криму в 2018 році з'являться ще 8-10 українських телеканалів

2 хв читати
У Криму в 2018 році з'являться ще 8-10 українських телеканалів

Сигнал принаймні ще восьми цифрових українських телеканалів покриє територію анексованого Криму вже в наступному 2018 році, заявляє член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

В ефірі "5 каналу" у вівторок увечері він повідомив, що з 1 вересня цього року телевізійна вежа в с. Чонгар Генічеського району Херсонської області почала трансляцію п'яти телеканалів, які можна зловити на півночі Криму. Також планується добудувати вежу в смт Чаплинці Херсонської області.

"У Чаплинці зараз ведуться роботи із збільшення Чаплинської вежі з 92 м до 130 м. У 2018 році ця робота буде завершена. Це дозволяє нам говорити про те, що десь на кожній вежі буде додатково 8-10 українських телеканалів", - розповів С.Костинський.

Як повідомлялося, 17 серпня С.Костинський повідомив, що на РТС Чонгар (Херсонська обл.) в тестовому режимі включено цифрове телемовлення. "На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: UA: Крим (НСТУ), 5 канал, Прямий канал (Тоніс), ICTV, Чорноморська ТРК. З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт. з 1 листопада - з потужністю 1 кВт", - розповів він.

За його словами, компанія "Телемережі України" побудувала вежу на півострові Чонгар і виступає як телекомунікаційний оператор. С.Костинський нагадав, що розвиток мовлення в зоні АТО і на території Криму здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА