15:18 06.09.2017

Система Держгеонадр непрозора і потребує змін - Гройсман

1 хв читати
Система Держгеонадр непрозора і потребує змін - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що система Державної служби геології і надр є непрозорою і потребує змін.

"Я вважаю, що система Держгеонадр непрозора, її необхідно міняти", - сказав В.Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів України в середу.

Прем'єр також зазначив, що необхідно вирішити ситуацію навколо непродовження Держгеонадрами низки ліцензій ПАТ "Укргазвидобування" (УГВ).

"Тепер я чую, Держгеонадра блокують. Це державна компанія ("Укргазвидобування") - все, що вона робить, належить кожному громадянину, це не приватники", - сказав глава українського уряду.

Він додав, що готовий проводити наради з метою вирішення ситуації, що склалася, зокрема за участю представників регіонів.

"Ми сформуємо сьогодні доручення і щодо Держгеонадр, Мінфіну стосовно ренти, подивитися, що ми зможемо врахувати в наступному році і стосовно земельних відносин, і щодо плати за продовження ліцензій, і щодо відкриття геологічної інформації. Ми все це повинні протягом місяця опрацювати і створити нормальні умови, щоб Україна стала країною, яка не імпортує, а експортує газ", - підкреслив В.Гройсман.

Як повідомлялося, раніше Держгеонадра пояснювали непродовження ПАТ "Укргазвидобування" (УГВ) низці спеціальних дозволів неотриманням необхідних документів, несплатою вартості геологічної інформації та ненаданням довідок від фіскальних органів про відсутність заборгованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА