19:19 06.09.2017

Україна створює Держслужбу морського та річкового транспорту

1 хв читати
Україна створює Держслужбу морського та річкового транспорту

Уряд України вирішив створити Державну службу морського та річкового транспорту.

Відповідну постанову схвалено на засіданні уряду в середу з умовою доопрацювання в триденний термін, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Створити... як єдиний орган з реалізації державної політики у сферах морського та річкового транспорту, торгового мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах України, навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства, а також у сфері безпеки на морському та річковому транспорті (окрім сфери безпеки мореплавства суден рибної промисловості)", - процитував документ заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Діяльність нового органу спрямовуватиме і координуватиме Кабмін через міністра інфраструктури.

Передбачається, що новий орган буде сформовано в кількості 226 осіб, зокрема 165 людей у центральному апараті, за рахунок такого ж скорочення чисельності Держслужби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека").

Під час обговорення питання на засіданні уряду про зауваження до документа повідомив голова Мінприроди Остап Семерак, за словами якого, Мінінфраструктури пропонує покласти на нову службу частину функцій Державної екологічної інспекції, що призведе до їх дублювання.

Окрім цього, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко заявив про наявність низки неврахованих зауважень до проекту в частині функцій нового відомства з боку Мін’юсту та Нацагентства з питань держслужби, зокрема щодо об'єднання адміністративних та контрольних функцій.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА