08:50 07.09.2017

Німеччина і Франція визначать спільну позицію по мандату миротворців ООН на Донбасі

2 хв читати
Німеччина і Франція визначать спільну позицію по мандату миротворців ООН на Донбасі

Федеральний уряд Німеччини підтримує ідею миротворчої місії ООН на Донбасі, проте мандат миротворців повинен поширюватися на всю територію ведення бойових дій на сході України, а не тільки на лінію розмежування, заявила заступник речника уряду Німеччини Ульріке Деммер (Ulrike Demmer).

"В цілому Федеральний уряд підтримує російську ініціативу про введення миротворчої місії. Ця ідея була вперше оприлюднена українською стороною в 2015 році. Добре, що Росія готова приєднатися до процесу мирного врегулювання на сході України", - сказала У.Деммер журналістам в середу в Берліні .

Але за її словами, "диявол криється в деталях", тому важливо, які саме елементи будуть прописані в російському проекті резолюції РБ ООН.

"Однак мандат місії повинен поширюватися на всю територію ведення бойових дій, а не тільки лінію розмежування. До речі, саме сепаратисти, а не українська армія перешкоджають роботі СММ ОБСЄ", - сказала заступник спікера німецького уряду.

Також, за її словами, неприпустимо залучення сепаратистів до переговорів про миротворчу місію ООН.

"Імплементація такого рішення повинна служити додатковим інструментом у процесі виконання Мінських угод. Санкції як реакція міжнародної спільноти на російську агресію проти України, будуть зберігатися, поки повною мірою не будуть виконані Мінські угоди", - заявила У.Деммер, зазначивши, що з боку Кремля поки звучать тільки пропозиції, а не конкретні кроки.

У свою чергу представник МЗС Німеччини Мартін Шефер (Martin Schäfer) заявив, що недоречно говорити про введення миротворців ООН тільки на лінії зіткнення, оскільки "сепаратисти перешкоджають СММ ОБСЄ на всій території сходу України, а не тільки уздовж лінії розмежування".

"Можна тільки гадати, що спонукало Путіна (президента Росії Володимира Путіна - ІФ) до такого рішення. Подивимося, що саме буде представлено в Нью-Йорку. Відкритим є питання національностей учасників миротворчої місії", - сказав М.Шефер.

Разом з тим він повідомив, що найближчим часом Німеччина спільно з Францією розроблять спільне бачення щодо мандата "блакитних касок" з урахуванням розбіжностей між Україною і РФ. "Не в інтересах Німеччини перетворення війни в Донбасі в заморожений конфлікт на кшталт Придністров'я чи Грузії", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА