10:44 07.09.2017

Україна вже виконує ПДЧ НАТО в односторонньому порядку - Порошенко

1 хв читати
Україна вже виконує ПДЧ НАТО в односторонньому порядку - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна вже сьогодні виконує План дій щодо членства в НАТО в односторонньому порядку, і не виключає, що ініціюватиме відповідний всенародний референдум.

"Без формального схвалення Плану дій щодо членства ми, тим не менше, виконуємо його в односторонньому порядку", - сказав він, виступаючи з щорічним посланням у парламенті в четвер.

П.Порошенко зазначив, що разом із партнерами з НАТО Україна розвиває свою армію відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу, "яких вона в основному має досягти вже на кінець 2020 року".

"Впевнений, саме армія стане першою державною інституцією, яка відповідатиме критеріям членства в Альянсі", - наголосив він.

За словами глави держави, опитування громадської думки показують, що більшість українців підтримує і вступ України до Євросоюзу, і приєднання до НАТО.

"Я не виключаю, що ініціюю в належний час відповідний референдум, щоби продемонструвати волю українського народу. Усім: і нашим друзям, і агресивному сусідові, і всім українським політикам... Щоб за будь-яких політичних розкладів нікому з них не закортіло ревізувати цей курс і розвернутися", - сказав він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА