11:30 07.09.2017

Порошенко закликає надати Службі фінрозслідувань усі повноваження для боротьби з економзлочинністю

2 хв читати
Порошенко закликає надати Службі фінрозслідувань усі повноваження для боротьби з економзлочинністю

Президент України Петро Порошенко підтримує створення Служби фінансових розслідувань (СФР) і закликає надати їй увесь спектр повноважень для протидії економічній злочинності.

"Як правоохоронний орган демократичного суспільства, СФР буде повністю незалежною у своїй діяльності, але перебуватиме під повним парламентським контролем", - заявив глава держави, виступаючи із щорічним посланням у Верховній Раді в четвер.

Він наголосив, що цей принципово новий орган не повинен мати права переслідувати окремих підприємців, представників малого, середнього або навіть великого бізнесу, якщо тільки вони не є організаторами або учасниками схеми системного розкрадання бюджетних коштів чи недоплати податків.

"Головним у діяльності служби має стати системна аналітична робота, спрямована на виявлення злочинних схем, їх експертне вивчення", - сказав П.Порошенко.

Уранці в четвер міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що уряд України схвалив розроблений Мінфіном законопроект про створення СФР, проте не уточнив інших подробиць.

Раніше повідомлялося лише про те, що Кабінет Міністрів України схвалив законопроект про СФР лише попередньо. Заявлялося, що Службу фінрозслідувань планується створити замість податкової міліції та підрозділів Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, що займаються економічними питаннями.

Проте питання підвідомчості СФР не було вирішене. Розглядалися три варіанти, кому буде підконтрольна СФР. За пропозицією Міністерства фінансів, служба має бути підвідомча Мінфіну. У МВС наполягають на підконтрольності МВС. Третій варіант - віддати СФР під контроль Кабміну.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА