15:26 07.09.2017

"Укравтодор" підписав контракти на ремонт доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями

2 хв читати
"Укравтодор" підписав контракти на ремонт доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") 7 вересня підписало контракти на виконання проектних робіт капітального ремонту ділянок доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями - Drog-Bud Sp.z.o.o. та Unibep S.A.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", на зазначені цілі буде спрямовано польський кредит.

Про підписання договору про надання коштів на EUR100 млн домовилися уряди України та Польщі у вересні 2015 року. Договір набув чинності у квітні 2016 року. Документ передбачає розвиток транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану 144 км під'їзних автодоріг до кордону з Польщею, приведення до європейських норм вимог безпеки руху на автодорогах України.

У травні 2017 року було оголошено тендери з проектування та ремонту ділянок доріг у Львівській та Волинській областях. За їхніми підсумками з компанією Drog-Bud Sp.z.o.o. укладено контракти на ремонт ділянки дороги Устилуг-Луцьк-Рівне (13 км) у Волинській області і ділянок КПП "Смільниця" - Старий Самбір (3 км), Яворів-Грушів (19,5 км), Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий (46,5 км), Червоноград - Рава-Руська (53 км). Компанія Unibep S.A. стала переможцем у тендері на капремонт ділянки дороги Грушів-Немирів (9 км) у Львівській області.

Вартість робіт у Львівській області, згідно з контрактами, сягнула EUR53,4 млн. Роботи на ділянках Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий, Червоноград - Рава-Руська проводитимуться у 2018-2019 рр., на решті - у 2018 році.

Вартість проектних робіт і капремонту ділянки дороги Устилуг-Луцьк-Рівне сягнула EUR4,8 млн. Роботи буде виконано в 2018 році.

Підписант контрактів, голова Служби автодоріг у Львівській області Руслан Кандибор, нагадав, що зазначені тендери проводилися на електронному майданчику ProZorro. Під час їх проведення безпосередньо щодо ремонту в області передбачувану вартість закупівлі вдалося знизити на EUR10 млн.

"Це перша безпрецедентна угода між урядами Польщі та України щодо поліпшення стану інфраструктури і доріг. Для мене це дуже важливо, так само, як це дуже важливо для співпраці країн Європейського Союзу та України. Це хороший приклад, як має розвиватися така співпраця. Сподіваюся, це стане хорошим прикладом якісних робіт. Особисто прошу підрядників, щоб реалізація цих проектів стала прикладом того, як робити дороги в Україні", - сказав присутній на церемонії підписанні контрактів голова "Укравтодору" Славомир Новак.

За його словами, факт такої співпраці є хорошим сигналом для іноземних компаній заходити на український ринок дорожніх робіт.

Наступним подібним заходом, сподівається С.Новак, може стати підписання контрактів щодо угоди про кредит з Угорщиною.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА