11:45 08.09.2017

Україна має намір розмістити єврооблігації терміном від 10 до 15 років

3 хв читати
Україна має намір розмістити єврооблігації терміном від 10 до 15 років

Україна має намір розмістити єврооблігації терміном від 10 до 15 років, повідомив заступник міністра фінансів Юрій Буца.

Відповідне повідомлення одного з менеджерів випуску - BNP Paribas - у системі Bloomberg він оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" у ніч на п'ятницю.

Раніше Україна не розміщувала 15-річні єврооблігації.

Як повідомлялося, Україна з 11 вересня проведе низку зустрічей з інвесторами щодо випуску нових єврооблігацій. Зокрема, 11-12 вересня заплановані зустрічі в Лондоні, 13 вересня - в Нью-Йорку, 14 вересня - в Бостоні.

Після зустрічей, з урахуванням ринкових умов, Україна випустить облігації зовнішньої державної позики. Цінні папери будуть емітовані за правилом 144А і положенням Reg S (для американських і неамериканських інвесторів - ІФ).

Організаторами зустрічей виступають BNP Paribas, J.P. Morgan і Goldman Sachs.

Передбачуваний обсяг випуску нових єврооблігацій і умови їх звернення поки не уточнюються.

Крім цього, Міністерство фінансів на веб-сайті Ірландської фондової біржі (ISE) в четвер увечері оголосило про готовність викупити єврооблігації з терміном обігу до 2019 і 2020 рр. за рахунок випуску нових цінних паперів. У рамках оферти міністерство готове викупити всі знаходяться в обігу єврооблігації-2019.

Максимальний обсяг викупу євробондів-2020 обмежений сумою $1,5 млрд за винятком схвалених заявок з викупу єврооблігацій-2019.

За даними міністерства, загальний обсяг єврооблігацій-2019, що перебувають в обігу, становить $1 млрд 822,243 млн, єврооблігацій-2020 року - $1 млрд 779,837 млн.

Ціна викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 році встановлена на рівні 106% номіналу, в 2020 році - 106,75% номіналу. Разом з основною сумою інвесторам будуть виплачені нараховані відсотки.

Термін пропозиції закінчується 15 вересня 2017 року 22:00 за лондонським часом. У той же час дата і час можуть бути змінені.

Передбачається, що фінальний розрахунок з інвесторами буде здійснено до 27 вересня 2017 року.

Як зазначає Мінфін, ця оферта є частиною його політики з управління держборгом, вона орієнтована на продовження середнього терміну погашення зовнішніх зобов'язань України.

Востаннє Україна розміщувала єврооблігації на ринкових умовах в 2013 році: було продано 10-річні доларові єврооблігації на $1,25 млрд із прибутковістю 7,5% річних. Потім в 2015 році була проведена реструктуризація кількох випусків євробондів на загальну суму $14,36 млрд і EUR0,6 млрд, втрати інвесторів під час обміну становили близько 20%. Ставка купона всіх реструктуризованих випусків була встановлена на рівні 7,75% річних.

Росія, що не взяла участі в реструктуризації, судиться з Україною щодо погашення євробондів на $3 млрд, викуплених РФ в грудні 2013 року.

Київ в 2014-2016 рр. щорічно продавав також п'ятирічні єврооблігації під гарантії США обсягом по $1 млрд.

Нацбанк України раніше говорив, що чекає розміщення урядом у 2018 році єврооблігацій на загальну суму $2 млрд

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА