08:19 09.09.2017

Саакашвілі підтвердив дату свого повернення в Україну

2 хв читати
Саакашвілі підтвердив дату свого повернення в Україну

Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі підтвердив, що 10 вересня має намір повернутися в Україну через пропускний пункт "Краковець-Корчова" у Львівській області. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на заяву Саакашвілі на прес-конференції у Варшаві. l

"Я маю кілька легальних шляхів, щоб перетнути кордон" - заявив Саакашвілі. Разом з тим, він не уточнив деталі свого прибуття, пославшись на те, що не хоче "розкривати всі карти". Політик зазначив, що робить це для того, щоб влада України "трохи похвилювалась".

Саакашвілі підкреслив, що подорожує "по всьому світу" з українським паспортом і "ніде у мене не виникало проблем". Він додав, що українська влада, дізнавшись про повернення екс-губернатора в країну, вживає "безпрецедентних заходиів" та зміцнення кордону на пропускному пункті "Краковець-Корчова".

На думку Саакашвілі, влада України пішла на такий крок через те, що "дуже боїться" політика. "Боїться тому, що в найбільшій країні Європи у мене є самий зростаючий рейтинг і тому зі мною вчинили так несправедливо", - сказав він.

Саакашвілі 16 серпня анонсував своє повернення в Україну. Він заявив, що 10 вересня в'їде в країну через КПП "Краковець-Корчова" з Польщі.

Політик отримав українське громадянство в кінці травня 2015 року. Саакашвілі займав пост голови Одеської обласної державної адміністрації з травня 2015 року по листопад 2016 року. Після відставки він повідомив про створення власної партії "Рух (Рух) нових сил". Саакашвілі також заявив про початок політичної боротьби проти президента України Петра Порошенка.

Український лідер в кінці липня 2017 роки позбавив Саакашвілі українського громадянства. За інформацією Державної міграційної служби України, політика позбавили громадянства через те, що він надав неправдиві дані при отриманні українського паспорта.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА