15:20 09.09.2017

Директори компаній, на яких реструктуризовано кредитний портфель ПриватБанку, виявилися працівниками групи "Приват"

2 хв читати
Директори компаній, на яких реструктуризовано кредитний портфель ПриватБанку, виявилися працівниками групи "Приват"

Директора і засновники 36 компаній, які отримали кредити в Приватбанку в рамках реструктуризації його кредитного портфеля, є нинішнім або колишніми працівниками групи "Приват", розповів директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

Як розповів керівник НАБУ в інтерв'ю щотижневому виданню "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA), опублікованому у суботу, під час реструктуризації в кінці 2016 року заборгованість за кредитами 193 старих позичальників ПриватБанку була закрита новими кредитами 36 позичальників, у яких не було реальних застав - тільки майнові права на майбутні поставки.

"Новими кредитами 36 позичальників в середньому на суму 4-4,5 млрд грн закрили заборгованість з тіла і відсотків за кредитами 193 попередніх позичальників. Однак різниця в тому, що серед 193 були, зокрема, реальні застави - рухоме і нерухоме майно . Тут же - тільки майнові права на майбутні поставки товару", - розповів А.Ситник.

Він зазначив, що розслідування триває, і 36 фірм-позичальників співробітники НАБУ будуть "пальпувати", і процесу буде дана оцінка з усіх сторін: починаючи з дій акціонерів і закінчуючи діями працівників Національного банку України і менеджментом ПриватБанку.

"Одним з аспектів розслідування є те, що директори і засновники 36 компаній, які отримали кредити в жовтні-листопаді 2016, - це нинішні або колишні співробітники групи "Приват", від менеджерів нижньої ланки і до технічних працівників підприємств, що входять до групи. Тому наскільки справжній цей директор, цей засновник, який отримує в банку кредит на 4,5 млрд грн зі 100% кредитним ризиком, нічим не забезпечений, крім міфічного договору постачання певних товарів, в обсязі споживаної всією державою за 2 3 роки - ми можемо тільки здогадуватися", - зазначив директор НАБУ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА