14:45 10.09.2017

НАБУ розслідує 72 кримінальні справи щодо е-декларацій

2 хв читати
НАБУ розслідує 72 кримінальні справи щодо е-декларацій

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) станом на кінець серпня 2017 року розслідують 72 кримінальні провадження за результатами аналізу електронних декларацій, однак про підозру повідомлено лише двом особам, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"На кінець серпня ми розслідуємо 72 провадження за результатами аналізу електронних декларацій. Йдеться як про незаконне збагачення (ст. 368-2 Кримінального кодексу), так і про внесення свідомо недостовірних даних у декларацію (ст. 366-1 КК). На сьогодні про підозру повідомлено двом людям ", - повідомив він в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" (DT.UA), оприлюдненому в суботу.

За словами А.Ситника, деякі справи підійшли до стадії оголошення підозри, в деяких справах підозри вже оголошено, а деякі обговорюються з прокуратурою. Розгляд деяких справ при цьому затягується в суді.

"Наприклад, справу Кулика (Костянтин Кулик - військовий прокурор сил АТО, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні) в жовтні 2016 р. було направлено до суду. Без малого рік як вона там. Жодного прогресу: постійні перенесення, зриви засідань. На жаль, ми спостерігаємо саботування з боку захисту, який використовує можливості законодавства для затягування. І це люди, які заявляли, що за п’ять хвилин доведуть свою невинуватість у суді", - зазначив він.

На думку директора НАБУ, найбільший негатив у процесі розгляду справ щодо декларацій - відсутність практики і зволікання в суді. "Це несе величезні риски для всього процесу декларування. Оскільки відсутність вироків за цією категорією справ призводить до того, що процес електронного декларування може перерости в процес амністії", - зробив висновок він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА