09:34 11.09.2017

Аваков: Усім учасникам "прориву" кордону, зокрема народним депутатам, належить з'явитися в поліцію для надання свідчень

2 хв читати
Аваков: Усім учасникам "прориву" кордону, зокрема народним депутатам, належить з'явитися в поліцію для надання свідчень

Глава МВС України Арсен Аваков заявляє, що учасники незаконного "прориву" польсько-українського кордону в пункті пропуску "Шегині" зобов'язані негайно пройти законну процедуру оформлення переходу через кордон, і всім їм, зокрема народним депутатам, належить з'явитися в поліцію для надання свідчень.

На своїй сторінці в Фейсбук вранці в понеділок А.Аваков нагадав, що за фактом організації "прориву кордону" Національна поліція порушила кримінальну справу. за ст.332 "Незаконне переправлення осіб через держкордон України", розпочато розслідування і формальна процедура збору фактів і доказів. "Це« важка »стаття. Упевнений, прокуратура нас підтримає. Як і суди. Особи всіх персонажів з тих, хто брав участь у прориві кордону і нападі на прикордонників і поліцейських, буде встановлено, всіх буде покарано відповідно до закону", - підкреслив міністр .

"Саакашвілі і всім, хто незаконно перейшов кордон, потрібно негайно вибрати з двох варіантів: прибути в пункт пропуску Шегині та пройти процедуру оформлення та/або прибути в підрозділ Міграційної служби. Всім учасникам «прориву», зокрема народним депутатам, належить з'явитися в поліцію для надання свідчень ", - заявив А.Аваков.

Він також заявив, що "намагався зробити все, щоб вивести прикордонників і поліцейських з політичного процесу".

"Так, я заборонив і тим і іншим застосовувати зброю і силові дії щодо учасників масових акцій біля кордону. Ми розіляли потоки, продумували логістику і думали про безпеку присутніх людей - перш за все. Ми працювали весь день на локалізацію та запобігання провокаціям на зіткнення прихильників і супротивників Саакашвілі... Провокація все ж відбулася. Крові не було - добре... Але ціна всього цього виявилася надто високою", - написав міністр.

"Незалежно від поведінки вищеназваних персонажів - Прикордонна служба, Поліція і Міграційна служба проводять необхідні законні процесуальні дії", - підкреслив А.Аваков.

Як повідомлялося, 10 вересня ввечері лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі прибув в Україну. Його прихильники, які зібралися біля КПП "Шегині", прорвали кордон з української сторони і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли М.Саакашвілі в перетині державного кордону групи осіб, зокрема і народних депутатів. Під час інциденту 11 бійців Національної поліції і 5 Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження. Зазначено, що на місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка разом з Національною поліцією встановить всі обставини події і дасть правопорушення кваліфікацію. Попередньо, в діях організаторів масових заворушень на кордоні вбачаються ознаки порушення ст.332 і 348 Кримінального кодексу України. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону за ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА