10:52 11.09.2017

Суд у Криму засудив Чийгоза – 8 років колонії загального режиму

2 хв читати
Суд у Криму засудив Чийгоза – 8 років колонії загального режиму

Верховний суд Криму засудив до 8 років ув'язнення в колонії заступника голови меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, який звинувачується в організації масових заворушень на мітингу 26 лютого 2014 року в Сімферополі - в переддень референдуму про входження Криму до складу Росії, передає кореспондент "Інтерфаксу" із залу суду.

А.Чийгоз проходив обвинуваченим за частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу Росії.

Обвинувачений слухав вирок по відеоконференцзв'язку зі слідчого ізолятора.

Площа біля будівлі суду обгороджена по периметру, встановлені рамки металодетектора, чергують співробітники поліції, повідомив кореспондент.

Взимку 2014 року в результаті бійки і тисняви на акції під стінами кримського парламенту загинули двоє людей, 79 осіб отримали травми. На акцію зібралися прихильники меджлісу, які виступали за територіальну цілісність України, а також активісти партії "Русское единство" і козаки, які підтримують возз'єднання півострова з РФ.

У грудні 2015 року тодішній прокурор Криму Наталія Поклонська затвердила обвинувальний висновок щодо А.Чийгоза, Ескендера Кантемирова, Ескендера Емірвалієва, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова і Арсена Юнусова. Верховний суд Криму в 2016 році почав розглядати так звану справу "26 лютого", але потім повернув її в прокуратуру на дорозслідування. Пізніше суд розділив справу на дві: справа А.Чийгоза і справа інших кримських татар. Першу розглядав Верховний суд Криму, другу - райсуд Сімферополя.

Дебати у справі А.Чийгоза відбулися місяць тому. Держобвинувач Анастасія Супряга просила суд засудити заступника голови меджлісу до восьми років колонії, його адвокат Микола Полозов - виправдати. А.Чийгоз в останньому слові назвав те, що відбувається, "судилищем", заявивши, що інциденти на оголошеному меджлісом мітингу, спровокували не члени організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА