19:41 11.09.2017

ГТС України виконає збільшену до 315 млн куб. м заявку на транзит російського газу

2 хв читати
ГТС України виконає збільшену до 315 млн куб. м заявку на транзит російського газу

НАК "Нафтогаз України" підтверджує готовність виконати добову заявку ПАТ "Газпром" на транзит російського газу до Європи в об'ємі 315 млн куб. м, замінивши зупинений на ремонт "Північний потік".

"За останні сім днів добова заявка на транзит російського газу територією України зросла на 47 млн куб. м. НАК "Нафтогаз України" готовий забезпечити виконання збільшених заявок у повному обсязі, хоча такі значні коливання обсягів транзиту не передбачені умовами контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом", - йдеться в повідомленні НАК.

При цьому, за даними ПАТ "Укртрансгаз", на пункті з'єднання газотранспортних систем Суджа, найбільшому за обсягами надходження газу з РФ, сьогодні тиск становить 57 атм., що на 3 атм. нижче за рівень, передбачений транзитним договором із "Газпромом".

У НАК зазначають, що максимальна пропускна спроможність української ГТС у напрямку Європи становить понад 400 млн куб. м на добу, при цьому на відміну від "Північного потоку", що зупинився на плановий ремонт, профілактичні роботи на ГТС України проводяться в робочому режимі і не потребують припинення транзиту.

"Тому український маршрут залишається найбільш потужним та затребуваним маршрутом для транспортування газу в європейському напрямку", - наголошують у "Нафтогазі".

За даними НАК, якщо минулого року "Північний потік" зупинявся на профілактичні роботи на вісім днів, то цього - на 11.

Як повідомлялося, Україна в 2016 році збільшила транзит природного газу через свою газотранспортну систему (ГТС) на 22,5% (на 15 млрд 121,1 млн куб. м) порівняно з 2015 роком - до 82 млрд 200,1 млн куб. м.

Україна в січні-серпні 2017 року збільшила транзит природного газу через свою ГТС на 23,4% (на 11 млрд 753,5 млн куб. м) порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 61 млрд 959,5 млн куб. м. Зокрема транзит газу через Україну до Європи за вісім місяців становив 60 млрд 306,8 млн куб. м, до Молдови - 1 млрд 652,8 млн куб. м.

Пропускна спроможність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи 142,5 млрд куб. м, до Молдови - 3,5 млрд куб. м. До складу ГТС також входять 12 підземних сховищ газу країни.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА