21:04 11.09.2017

Порошенко обговорив із французькими сенаторами ситуацію на Донбасі та в Криму

2 хв читати
Порошенко обговорив із французькими сенаторами ситуацію на Донбасі та в Криму

Президент України Петро Порошенко прийняв делегацію сенаторів Франції на чолі з керівником групи дружби Україна-Франція Ерве Мореєм (Herve Maurey) та обговорив із ними ситуацію на Донбасі та в Криму.

"Глава держави висловив занепокоєння у зв'язку із системними порушеннями Мінських домовленостей з боку Росії та підтримуваних нею бойовиків, зокрема тривалими провокаціями, які підривають реалізацію ініціативи щодо встановлення режиму припинення вогню з нагоди початку нового навчального року, а також перешкоджають діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - повідомляється на офіційному сайті президента.

П.Порошенко підтримав наміри групи французьких сенаторів відвідати зону АТО і на місці ознайомитися з ситуацією, що склалася на Донбасі у зв'язку з тривалою збройною агресією РФ. Сторони також обговорили стан впровадження в Україні політичних та економічних реформ.

Е.Морей привітав впровадження реформ в Україні. "Ми пересвідчилися, що за ті два роки, які минули з моменту нашого попереднього візиту, Україні під вашим керівництвом вдалося зробити чимало реформ в різних секторах: боротьба з корупцією, реформа банківського сектора та енергетичної сфери. Цей результат насправді вражає, тим більше з огляду на те, що доводиться робити ці реформи в умовах фактичної війни. Тому ми хочемо привітати вас з цими досягненнями", - заявив він.

П.Порошенко, у свою чергу, висловив сподівання на підтримку Францією подальших кроків на шляху інтеграції України до ЄС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА