10:43 12.09.2017

У середу відбудеться мітинг на підтримку Чийгоза

2 хв читати
У середу відбудеться мітинг на підтримку Чийгоза

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував проведення в середу, 13 вересня, на майдані Незалежності в Києві мітингу на підтримку незаконно засудженого в окупованому Криму заступника голови меджлісу Ахтема Чийгоза.

"13 вересня 2017 року в Києві відбудеться мітинг на підтримку незломленого і мужнього борця, заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, засудженого російськими окупантами до восьми років позбавлення волі. Ми очікуємо участь у мітингу представників громадських організацій, правозахисників, народних депутатів України, жителів Криму, які були вимушені покинути Крим внаслідок його окупації", - написав Р.Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

Р.Чубаров зазначив, що на мітингу можуть бути лише Державні прапори України і національні прапори кримськотатарського народу, і закликав приносити їх із собою.

"Особливо вітаються власноруч виготовлені плакати зі словами підтримки Ахтема Чийгоза та інших українських політв'язнів, репресованих в Росії та в окупованому Криму. Карикатури на Путіна і його оточення - достойні також похвальби", - написав він.

Початок мітингу запланований на 17:30.

Як повідомлялося, 11 вересня так званий Верховний суд Криму засудив до восьми років ув'язнення в колонії заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

А.Чийгоза затримали 29 січня 2015 року в Криму за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року, фактично - за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею кримського парламенту, коли мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство".

Президент України Петро Порошенко заявив, що вирок А.Чийгозу є черговим вироком Російській Федерації, яку на міжнародному рівні визнано окупантом.

Міністр юстиції України Павло Петренко під час зустрічей в Раді Європи порушить питання стосовно українських політв'язнів у Росії та окупованому нею Криму, а також ухвалення т. зв. владою Криму незаконного вироку заступнику голови меджлісу кримськотатарського народу А.Чийгозу.

Міжнародна неурядова організація Amnesty International виступає за негайне звільнення заступника голови меджлісу кримськотатарського народу А.Чийгоза, засудженого судом в анексованому Криму до восьми років позбавлення волі, повідомила прес-служба організації в понеділок.

Європейський Союз заборону на діяльність кримського меджлісу і переслідування його лідерів розцінює як "серйозні і неприйнятні порушення" їхніх прав.

"Сьогодні (11 вересня - ІФ) так званий Верховний суд Сімферополя засудив заступника голови меджлісу Ахтема Чийгоза до восьми років позбавлення волі за "організацію масових заворушень" у лютому 2014 року. Європейський Союз послідовно спостерігав за справою пана Чийгоза і наполягав на його звільненні. Цей заклик ми повторюємо сьогодні", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА